ŽIVOTNA DRAMA KALINE KOVAČEVIĆ: Sepsa, pa klinička smrt, doktori je spasavali 4 nedelje!

Glumica je pre šest godina, nakon rođenja ćerke Mione, dobila sepsu, zbog čega su se lekari četiri nedelje borili za njen život.

foto: Printscreen Instagram
FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Glumica Kalina Kovačević (34) preživela je pravi pakao 2011. godine, nakon porođaja s ćerkom Mionom. Naslednica glumice Ljiljane Blagojević i reditelja Siniše Kovačevića doživela je kliničku smrt, a kasnije nije mogla da uživa u najlepšim životnim trenucima jer je strahovala za svoj život.

 

– Sa 27 godina sam doživela kliničku smrt i četiri nedelje bila u bolnici. To je bilo zaista traumatično iskustvo – poverila se Kalina voditeljki Nataši Pavlović u emisiji „Praktična žena“.

 

Šest meseci borbe

Glumica kaže da joj je sudbina tada bila naklonjena jer je uspela da pobedi smrt. Njena borba, otkrila je, trajala je čak šest meseci.

 

– Posle porođaja sam dobila sepsu. Nije se znalo hoću li preživeti. Na sreću, uspela sam da se izborim i kasnije svoje zdravstveno stanje dovedem u red. U tom trenutku nisam želela da govorim o tome jer sam samo mislila na sebe i svoje dete, za koje nisam želela da ostane bez majke. Bilo je vrlo traumatično jer sam jedva ostala živa – ispričala je Kovačevićeva jednom prilikom.

 

Živi punim plućima

Ona je objasnila i kako danas gleda na taj period.

 

– Promena je neverovatna. Kad dođeš u takvu situaciju, shvatiš koliko su neke stvari zbog kojih si se ranije nervirao nevažne – naglasila je popularna glumica i nastavila:

 

– Osim toga, kada zaista dođeš u situaciju da se boriš za svoj život, shvatiš koliko nisi povlašćen. Svi mi mislimo da tako nešto ne može nama da se dogodi, a u stvari i te kako može. Shvatila sam da ne mogu da životarim, nego da svaki trenutak treba da živim punim plućima i da ni u jednom trenutku ne pristajem na stvari koje mi ne prijaju. Danas svi živimo brzo, ali ne smemo dozvoliti da makar i deset minuta dnevno ne izdvojimo za sebe i svoje zdravlje – završila je Kalina priču o svom dramatičnom iskustvu.

 

(Espreso.rs/Kurir)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply