Zašto se muškarci plaše gejeva?

Iz razgovora sa strejt muškarcima, dolazi se do zaključka da njihov strah dolazi od same reči gej, jer za njih – ona menja sve.

Većini muškaraca, ako ne i svima, barem malo je neprijatno kada su u društvu gejeva.

Iz razgovora sa strejt muškarcima, dolazi se do zaključka da njihov strah dolazi od same reči gej, jer za njih, ona menja sve. 

Prvo što im prođe kroz glavu je: “Pa on je gej, ako me dodirne, makar i slučajno…” Problem nastaje kada saznaju da je neko gej, bez obzira na to kako divni ljudi bili, dobri prijatelji, kolege, saradnici, odmah ih gledaju drugim očima.

Na pitanje:” Čemu takve predrasude ? ” usledi odgovor, ” Predrasude su svuda i sa njima se susrećete svaki dan.” Mali broj se lako snađe u kontaktu sa nekim ko je gej, ostalima i ne polazi baš za rukom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zašto je to tako?

Dok su tinejdžeri, muškarci koji su feminizirani ili pokazuju homoseksualnu sklonost, obično budu terorisani od strane većine.

Razlog za to je što muškarac u tom dobu još pokušava da razvija sopstveni identitet, a gejevi u blizini donekle narušavaju ideju o osobi kakva bi on želeo da bude.

Uz to, feminizirani dečaci u školama, koji ne moraju obavezno da  budu homoseksualci, češće se druže s devojkama, što ostalim muškarcima predstavlja dovoljan povod da ga maltretiraju, budući da oni nisu uvek počastvovani ženskim društvom.

Foto: Tanjug/AP

Postoji još jedan razlog, shvatite da vam se neki homoseksualac dopada kao osoba i da biste lako s njim mogli da se družite.

Tada počinjete da sumnjate i u sopstveno seksualno opredeljenje, jer ste učeni da se homoseksualci obično drže sebi sličnih.

Pitate se da li ćete vašim prisustvom poslati možda neki pogrešan signal zbog kog ćete biti protumačeni kao neko ko se „nabacuje“.

Foto: Telegraf

Latentni homoseksualci

Iza svih ovih promišljanja i strahovanja stoji jedna istina: većina muškaraca sposobna je za homoseksualnost.

Neki su čak eksperimentisali u mladim danima, ali to ne znači da su svi muškarci homoseksualci.

To najbolje objašnjava jedan gej pisac Skot Bidstrup: „ Za mene, biti gej znači da ja preferiram veze sa muškarcima. Imao sam nekoliko i sa ženama, ali mi muškarci više odgovaraju i seksualno i emocionalno. To je ono što me kvalifikuje za geja“.

Dakle, ako više volite žene, nema razloga da razmišljate o tome da li će vas prisustvo nekog homoseksualca učiniti gejem. Naravno da neće.

(Telegraf.rs)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply