(VIDEO) RADILA JE VEŽBE: Pala i ostala paralizovana! Ali vratila se nikad jača! Ovo je njena ISPOVEST!

Brazilka Marsel Mankuzo (23) ostala je paralizovana nakon što je u teretani doživela nezgodu, ali njena priča je pravi primer da se hrabrost i upornost isplate.

 

Ona je diplomirana pravnica, ljubiteljka fitnesa i Instagram zvezda, a za “Independent” je ispričala svoju priču koja je rastužila sve.

Naime, u januaru 2016. godine, Marsel je u teretani doživela nezgodu dok je izvodila klasične trbušnjake na benču. Ona je skliznula sa sprave, pala na glavu i slomila kičmu.

 

“To je bio sasvim običan dan u tretani. Počela sam da radim trbušnjake okrenuta naopačke, a bila sam pričvršćena za opremu trakom koja je usred vežbe pukla. Skliznula sam i pala, a moj lični trener nije uspeo da me zadrži”, priča Marsel.

Marsel je udarila glavom o pod i od tog trenutka nije mogla da pomeri telo.

 

“Moja dijagnoza je bila tetraplegija – nemogućnost pomeranja ruku ili nogu. Doktori nisu znali da li ću moći da hodam ponovo ili ću ostati zauvek u krevetu”, objašnjava.

Polomila je četvrti kičmeni pršljen u predelu vrata, a jedan pomakla sa mesta, a prilikom pada je nagnječila kičmenu moždinu, zbog čega je ostala paralizovana od vrata prema dole.

Smeštena je u bolnicu, na intezivnu negu, a doktori su morali da presade komadiće kosti na oštećene pršljenove. Takođe, postavili su metalnu pločicu na kičmu. Lekari nisu bili sigurni da li će se Marsel oporaviti i ponovo početi da hoda, ali je ona i te kako napredovala tokom dve godine oporavka.

 

Fitnes zavnisnica je nakon tri dana već mogla da pomera prste i pete, a posle mesec je pravila prve korake.

 

“Svaki dan terapije dala sam najbolje od sebe. Bila sam spremna boriti se do poslednje minute pa sam i doktore iznenadila oporavkom.”

 

Danas je još aktivnija nego pre, ponovo vežba u svojoj teretani i kaže da ima osećaj kao da se probudila iz noćne more.

Kurir.rs/Independent, Foto: PrintScreen Instagram

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply