(VIDEO) NEDONOŠČE JE STALO LEKARKI NA DLAN: Majci su rekli da će biti čudo ako malena preživi, a da vidite gde je danas!

Tami Koz lekari su rekli da moraju da je porode iako je tek u 27. nedelji trudnoće jer joj beba umire i rekli da je gotovo nemoguće da malena preživi.

Erik i Tami Koz su 2004. odlučilli da osnuju porodicu, a onda je stigla šokantna vest: lekari su otkrili da Tami boluje od lupusa i upozorili je da su male šanse da održi trudnoću.

Rešili su da rizikuju i ispočetka bili srećni: sve je išlo kako treba do kobnog ultrazvuka u 19. nedelji. Lekar joj je rekao da se beba umire. Imala je dve mogućnosti: da je porode odmah, što je značilo sigurnu smrt za bebu, ili da sačekaju do 27. nedelje, kad će beba imati samo 5 odsto šansi da preživi. Tami je morala da leži, a svakog dana išla je na ultrazvuk.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/OWN

Majka Tami je svakog dana čekala da joj kažu da li je beba umrla

 

“Sećam se kako sam svakog dana sedela u autu pred ulazom u kliniku. Duboko udahnem i pripremim se da mi kažu da danas ne čuju otkucaje srca. A svaki put je bilo otkucaja”, seća se majka.

 

U 27. nedelji više nije smelo da se čeka jer je beba umirala.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/OWN

“Rasekla sam matericu, posegla rukom i izvukla mi je. Stala mi je na dlan. Strahovala sam u kakvom je stanju, ali kad me šutnula nogicom – bilo je neverovatno!”, kaže lekarka Džuli Džensen, koja je porodila Tami.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/OWN

Beba Zoi danas ima 13 godina i niko ne bi rekao da joj je život počeo pod tako zastrašujućim okolnostima. I ne samo to: iako su lekari bili ubeđeni da će mala patiti od brojnih zdravstvenih problema, ona je danas zdravo i veselo dete koje živi normalno kao i njeni drugari.

Kurir.rs/OWN

Foto: Printscreen YouTube/OWN

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply