UBIO MLADIĆA IAKO NIJE BIO ŠVERCER: Autom krenuo na pripadnike MUP, policajac mu pucao u glavu!

Uhapšen pripadnik MUP koji je upucao Fahrudina Skarepa, u čijem vozilu nije nađena ilegalna roba

TUTIN – Fahrudin Skarep (22), koga je u selu Dolovo kod Tutina ubio policajac R. B., u kolima nije imao švercovanu robu, utvrdila je istraga.

 

Mladić je, prema tvrdnjama policije, odbio da stane kontroli MUP, pa je udario policijski auto, a potom je vozilom krenuo na policajce. Tada ga je policajac R. B. pogodio u glavu i mladić je ubrzo preminuo. Policajcu je određen pritvor. Prema nezvaničnim saznanjima, njemu se na teret stavlja ubistvo.

Probio barikade

– MUP je formirao komisiju, a jedan od glavnih zadataka biće da se utvrdi da li je policajac prekoračio silu. Navodno, pre pucnjave mladić je probio dve barikade i udario u policijsko vozilo. Prilikom uviđaja u Skarepovom vozilu nije nađena akcizna, ilegalna roba, već samo izvesna svota novca – kaže izvor Kurira. Predstavnici MUP pokušali su da razgovaraju s Fahrudinovim roditeljima, ali su oni odbili da ih prime u kuću.
Fahrudinova rođaka tvrdi za Kurir da je policija prekoračila ovlašćenja.

– Kada je Fahrudin naišao kolima, oni su mu rekli da stane. On je odgovorio da nema potrebe jer ne nosi ništa, ali je policajac zapucao. Nije trebalo da mu puca u glavu, mogao je samo da ga rani. Pa zar da ga ubiju zbog cigareta – kroz suze se pita rođaka.

Ona je od novinara saznala da je policajac uhapšen.

– Džabe su ga uhapsili kad našeg Fahrudina nema. Jadni roditelji, kuća je ugašena jer je bio jedinac – jedva je uspela da izgovori potresena žena.

FOTO: DRAGAN KADIĆ

Meštani Pokrvenika za nastradalog Fahrudina imaju samo reči hvale.

– Ne znamo šta se dogodilo i zašto su pucali na njega. Žao nam je i roditelja i njegove tri sestre – rekao nam je jedan meštanin.

Fahrudin je sahranjen juče u rodnom mestu Pokrvenik.

Ministar ih brani

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je istraga u toku.

– Retko se dešava da policija potegne oružje ako za to nema dobar razlog – rekao je Stefanović i objasnio da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da uzvrate kada neko puca na njih i dodao da pruža podršku pripadnicima MUP u tim situacijama.

Kurir / J. I. – Z. Š.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply