TUŽNA SLIKA U INSTITUTU ZA MAJKU I DETE: Obroci bedni, bube svuda, a nema čak ni tople vode

Država baca pare na gluposti, a deca nam se leče u katastrofalnim uslovima, kažu ogorčeni roditelji

Mališani koji se ovih dana leče u beogradskom Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, ali i njihovi roditelji na pravim su mukama.

Kako nam se požalila jedna majka (ime i prezime poznato redakciji) čije se dete lečilo u Institutu, za obrok dobijaju svega nekoliko kolutova salame. Ni tu nije kraj njihovim mukama, na sve to, već nekoliko dana u Institutu nema tople vode, a sobe su pune buba.

– Uz nekoliko kolutova salame, daju jednu „zdenku“, parče hleba i čašu jogurta. Ajde što je loša hrana, ali da nema danima tople vode… Zar da kupamo bolesnu decu hladnom vodom? – priča nam ova majka.

 

FOTO: KURIR

Prema njenim rečima, ne rade ni grejači za mleko, a isto tako nema ni hranilice za bebe.

– Sina sam hranila tako što na fotelju stavim neke jastuke, koje ga drže da ne bi pao. Jedva smo čekali da izađemo. Na sve to, problemi s bubama, smrdibuba ima baš mnogo – kaže naša sagovornica i dodaje:

– Kada je doktorka došla u vizitu, presvlačila sam bebu i on se u tom trenutku popiškio po sebi, ja sam počela da plačem jer znam da ne mogu da ga okupam. Doktorka me je pitala šta mi je, ja samo joj odgovorila da ne znam kako da ga operem jer nema tople vode, na šta mi je ona nemoćno odgovorila: „Ne mogu ni ja da operem ruke“. Ne krivim osoblje bolnice, svi oni su zaista fini i dobro rade svoj posao, trude se i čine i više nego što je realno. Žao mi je i njih u kakvim uslovima rade – kaže majka koja je bila u Institutu sa svojim detetom.

Kako navodi naša sagovornica, ni higijenski uslovi nisu na zavidnom nivou.

– Nije bilo ni toalet-papira. Državu i ovu vlast treba da bude sramota što rasipaju pare na kojekakve gluposti, deca nam se leče u užasnim uslovima, a zdravstveni radnici nemaju uslove za rad. Sramota – kaže ona.

 

Dr Vladislav Vukomanović

ZAMENJENI KOTLOVI

Zamenik direktora Instituta za majku i dete dr Vladislav Vukomanović kaže da je problem s toplom vodom rešen prekjuče, kada su zamenjeni kotlovi, i ističe da Institut dobro funkcioniše:

– Što se tiče ishrane, ona se planira i sprovodi prema standardima koji postoje. Može da se desi da količine variraju, ali se trudimo da ispoštujemo sve. Nismo imali primedbe, ali bi bilo poželjno da se roditelji prvo obrate nama. Sapuna i toalet-papira postavimo onoliko koliko treba da ima. Nama je u interesu da kupatila i prostorije budu što čistiji, – kaže Vukomanović.

 

Kurir / M. B.

 

Foto: Kurir

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply