TOP 10 najskupljih gradova na svetu u 2017: Među njima su i 4 grada iz Evrope (FOTO)

Troškovi života su, prema istraživanju, najniži u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloru, Karačiju i Alžiru.

Singapur je četvrtu godinu zaredom zadržao poziciju najskupljeg grada na svetu, a slede ga Hong Kong, Cirih, Tokio i Osaka, prema polugodišnjem istraživanju agencije Ekonomist intelidžens junit (EIU).

 

Azijski gradovi su, u izveštaju o troškovima života širom sveta za 2017. godinu, zauzeli pet od prvih šest mesta, što se pripisuje jačanju japanskog jena.

Foto: Wikipedia/Diarto

Na šestom mestu je Seul, a na sedmom mestu švajcarski grad, Ženeva.

Pariz je na osmom mestu i najskuplji je grad u evrozoni i EU, a iza njega je jedini američki predstavnik, Njujork, dok je na desetom mestu Kopenhagen.

Foto: pixabay.com

Troškovi života su, prema istraživanju, najniži u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloru, Karačiju i Alžiru.

Istraživanje je obuhvatilo 133 grada širom sveta, kao osnova za istraživanje je uzet Njujork, dok su poređenja troškova vršena u 160 usluga i proizvoda, uključujući hranu, odeću i režije.

Foto: Wikipedia/Morio

EIU ovu listu objavljuje svakih šest meseci, a podaci prikupljeni u ovom istraživanju namenjeni su za izračunavanje troškova života onih koji žele promeniti mesto stanovanja, kao i za poslovne putnike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply