Da se podsetimo Ivanine stare fotografije. Pre nekoliko godina studentkinja završne godine Pravnog fakulteta u Beogradu, devojka koja se divi Irini Šajk, i to najviše zbog njenih humanitarnih aktivnosti, ali čiji je uzor i italijanska diva Monika Beluči, ovako je izgledala.

Neka
NEKA “STARA” IVANA TRIŠIĆFOTO: INSTAGRAM

Koliko se ovakva Ivana dopadala drugima, to ona najbolja zna. A mi zbog slika koje slede znamo da ona nije bila potpuno zadovoljna sobom.

Ona danas može da se pohvali drugačijem nosem, punijim usnama i bujnim grudima. I tu smo! Ove korekcije su najtraženije plastične operacije u Srbiji, a “kalup” je isti: usne nisu više lepe usne ukoliko nisu VELIKE, i to jasno VEŠTAČKI velike, a ne tako davno i na polju estetske hirurgije težilo se prirodnijem izgledu, ni nos više nije lep ako, i samo ako, ne izgleda poput nosa jedne lutke, i grudi… Ma ni one nisu savršene ako nisu silikonske…

Devojka koja ima ova tri aduta smatra se danas lepom u Srbiji. I tu poziciju drži tako čvrsto, pa je svaki drugačiji oblik ženske lepote bled, neprihvatljiv, neatraktivan i potpuno retro. Lepota, i to baš ovakva, danas je i vodeća karakteristika neke devojke. Polako, ali sigurno postaje nešto što mora da se ima.

I još kada važećem merilu lepote koje je toliko dominatno i jednoliko, doda čoker i belu majicu koja ističe sve, dobili ste opis na hiljade devojaka koje ponosno hodaju Beogradom, Novim Sadom, Nišem, ubeđene da su tako originalne.

Serijska proizvodnja lepote se ne zaustavlja, zahuktava se, a sinoć je dobila i zvaničnu potvrdu.

Mi moramo da kažemo da nam raznolikost na polju lepote mnogo nedostaje jer je za lepotu nerazličitost pogubna.

J.M.