Stravično: Lekari otkinuli bebi glavu prilikom porođaja

Beba se zaglavila tokom porođaja, a lekari nisu znali kako da reaguju i ubili su dete!

Stravična priča stiže iz Argentine gde su lekari prilikom porođaja otkinuli glavu bebi koja se zaglavila!

 

Majka deteta Natalija Velaskez (30) dobila je trudove 25. decembra u 22 nedelji trudnoće i otišla je u bolnicu. Ubrzo je počeo i porođaj ali se beba zaglavila. Umesto da lekari urade carski rez, oni su nastavili ženu prirodno da porađaju iako je beba krenula karlično.

Kako navodi Dejli Mejl, beba je krenula nožicama napolje, ali se glava zaglavila.

Natalijin suprug kaže da je otišao da kupi pelene i sve što treba za bebu, a da su ga lekari sačekali sa obezglavljenim telom novorođenčeta.

“Vratio sam se sa pelenama koje je osoblje bolnice tražilo, a zatekao sam suprugu koja urla nesrećna i u bolovima govoreći mi da je naša beba obezglavljena”, priseća se Natalijin suprug.

“Ne sećam se ko je povukao bebu tako jako da joj je otkinuo glavu od tela, da li lekar ili babica”, priča nesrećna majka.

Ona tvrdi da je tražila od lekara da je porode carskim rezom, ali da su joj rekli da nema nikoga da ga izvede.

Takođe, Natalija ističe da je beba, kada je počeo porođaj, bila živa.

 

“Radili su mi ultrazvuk nekoliko dana pred i u trenutku kada je počeo porođaj. I suprug i ja smo čuli otkucaje srca”, tvrdi Natalija i dodaje da su bebu vukli i mučili na porođaju.

“Osećala sam kako cimaju bebu i okreću je. To boli jako. Rekla sam im da povređuju i mene i bebu, da to boli, a doktorka je rekla da to nije istina”, priča Natalija koja je na porođajnom stolu doživela najgori horor.

“Rekli su mi da širim noge, a onda su izvukli bebu. Nisam je videla celu, samo nožice, a onda su naredili da me vode hitno u salu. Kada sam upitala zašto rekli su mi da mi je bebina glava ostala u stomaku i da moraju hitno da me operišu”, priseća se majka koja na kraju ipak nije završila na operaciji jer je bebina glava izašla iz kanala.

Majka je podigla tužbu protiv lekara zbog svega što se dogodilo.

U bolnici kažu da lekari nisu uradili carski rez jer je majka bila otvorena već 11 centimetara.

“Beba je krenula karlično, ali kada je trebalo da izađe i glava grlić materice se zgrčio i glava je ostala zaglavljena. Odmah su pozvali još lekara sa namerom da posebnim manevrima oslobode dete, ali je tada došlo do nesreće i glava je otkinuta”, rekao je direktor bolnice Hoze Fernandez.

Inače ovo nije prvi slučaj obezglavljivanja novorođenčeta tokom porođaja. Sličan incident dogodio se pre pet godina u Brazilu. Tim od pet lekara satima nije mogao da porodi majku (22) koja je prethodno na svet donela troje zdrave dece. Beba je krenula glavicom napolje, ali se zaglavila u kanalu. U pokušaju da je izvuku lekari su bebi otkinuli glavu, a potom su nesrećnu ženu operisali kako bi uklonili telo iz materice.

(BalkansPress / Alo.rs)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply