Stravični detalji nesreće kod Niša: Muž poginuo pre godinu dana, majka i ćerke stradale na godišnjicu njegove smrti

Vesna Dinić (41) i njene ćerke Kristina (21) i Katarina (20) bile su putnice u „pasatu“ koji je vozio njihov prijatelj Milan Miljković (27)

Saobraćajna nesreća, Prva Kutina, udes
Foto: Telegraf

– Danas smo trebali da obeležimo godišnjicu smrti mog zeta Ivana koji je tragično stradao, a nova nevolja nas je zadesila. Vesna i Katarina se bore za život, a i Kristina je mogla da pogine. Pošle su da kupe spomenik za Ivana, a umalo su i one izginule – potreseno govori Milojica Dinić iz Donjeg Dragovlja kod Gadžinog Hana, kome su ćerka i unuke povređene u saobraćajnoj nezgodi koja se u petak u 21 sat dogodila na ulazu u selo Prva Kutina.

Vesna Dinić (41) i njene ćerke Kristina (21) i Katarina (20) bile su putnice u „pasatu“ koji je vozio njihov prijatelj Milan Miljković (27). Mladić je verovatno pod uticajem alkohola prešao na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa autom „BMW“ koji mu je dolazio u susret. Milan je ubrzo nakon nesreće preminuo, a niški neurohirurzi se još bore za život Vesne i Katarine. Kristina, koja je prošla sa lakim povredama, otpuštena je  iz bolnice.

Kako priča Milojica, Vesna je sa dve ćerke i sinom Mladenom nakon što je ostala udovica, otišla iz rodnog Donjeg Dragovlja u Niš gde je živela kao podstanar.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Vesnin muž je imao nesreću sa traktorom, bio je teško povređen da bi preminuo nedelju dana nakon udesa. Ćerka je ubrzo posle toga sa decom našla stan u Nišu, bilo joj je teško, snalazila se kako je znala da zbrine ćerke i sina. Njih tri su te večeri krenule u Prvu Kutinu da vide da li je Ivanov nadgrobni spomenik gotov i da ga plate. Ne znam kako je došlo do nesreće ali koliko čujem, pravo je čudo da su preživele – priča zabrinuti starac.

Ni dva dana nakon nesreće Vesna i Katarina nisu došle svesti. Obe imaju povrede mozga i kostiju lica, majci je odstranjena slezina, a ćerka ima i povredu karlice.  Direktor Neurohirurške Klinike Vesna Nikolov saopštila je da je planirana dodatna dijagnostika.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Obe pacijentkinje su i dalje životno ugrožene. Sutra ćemo da sprovedemo dijagnostiku skenerom i da u skladu sa tim nalazom sprovedemo dalje mere lečenja – rekla je Nikolov.

Ivana Pavlović (26) koja je bila za volanom „BMW“ takodje je teško povređena, ali je van životne opasnosti.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply