ŠTA TI JE ŽIVOT Brat i sestra ubijenih dečaka u Goraždevcu danas su muž i žena

Sećate se gnusnog ubistva Pantelije Dakića (12) i Ivana Jovovića (19) na reci Bistrici, na Kosovu i Metohiji, kod sela Goraždevca, 13. avgusta 2003. godine?

Tomislav i aleksandra su muž i žena

Tomislav i aleksandra su muž i žena, Foto: Printscreen: Facebook

Rođeni brat i sestra ovih momaka, Aleksandra dakić i tomislav Jovoić, 14 godina kasnije postali su muž i žena.

Aleksandra ima 25 godina, dok je Tomislav tri godine stariji od nje. Imaju sina, petogodišnjeg Pavla i žive u Kragujevcu. On je profesor matematike, a ona profesionalni šminker.

Podsetimo, Ivan i Pantelija su svirepo ubijeni 2003. godine kada su i dalje nepoznati počinioci ispalili rafale na kupače na reci Bistrici.

– Sećam se tog dana… Bila sam dete, čula sam rafale. Pošla sam sa sestrom da se kupamo, nismo stigle jer je nju ujela pčela… Sećam se da nam je otac branio da idemo tamo. Osećao je da se nešto sprema… Sećam se dece koja su bila krvava, izgrebana… Bežanje, jurnjava, kolima ka reci… Sećam se da su mama i tata otišli za Peć… Na kraju je došla majka, kukala je, vrištala je na ulasku u dvorište… Znala sam da sam ostala bez brata, imala sam samo deset godina… Otada mi se život promenio – priča Aleksandra.

Sudbina koja je dvoje dece zadesila u zlo vreme zbližila je Aleksandru i Tomislava.

– Ja nisam bio u selu kada se tragedija dogodila, bio sam na ekskurziji. Imao sam 14 godina.Taj bol ne mogu da opišem. Ranjena su nam srca zauvek. Viđao sam se sa Aleksandrom kad su bili parastosi i takva okupljanja. Kada sam imao 20, a ona 17 pozdravio sam je preko majke i rekao “čuvajte ćerku da je neko ne ukrade”… Video sam kako je lepa… – priča Tomislav, koji radi kao profesor u Takovu.

Detalji ubistva kod Goraždevca ni dan-danas nisu otkriveni, a ubice Ivana i Pantelije nisu pronađene i privedene pravdi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply