ŠEST GODINA OD SMRTI LUISA: Njegova supruga u potresnoj ispovijesti otkrila kako su pjevačeva djeca…

Danas se navršava šest godina od smrti pjevača Ljubiše Stojanovića Luisa. Na groblju su danas bili Luisova supruga Silvana, pjevačeva i njena djeca i brat Dragan. Luisova djeca iz prvog braka, Maja i Marko žive su u inostranstvu, pa nisu mogli da prisustvuju pomenu. Silvana je za “Alo!“ otkrila kako se osjećaju djeca i ona od kad Luis više nije pored njih

ŠEST GODINA OD SMRTI LUISA: Njegova supruga u potresnoj ispovijesti otkrila kako su pjevačeva djeca...

Postavljaju sve više pitanja i svjesniji su svega. Na primjer, Ela je na internetu i kako je starija pronalazi razne slike koje ni ja nisam imala u glavi. Nedavno je pronašla fotografije sa sahrane, a ja gotovo da sam samo u prvih dan-dva od tragedije vidjela nekoliko i nisam željela da se vraćam na to. Kao majka, razumijem njenu želju da sve ovo istražuje i doživljava na neki svoj način. Djeci sam još tada objasnila šta se dogodilo, tačnije, mogu s pravom da kažem da je kćerkica objasnila meni. Kad god sam plakala, gledala bi u mene i govorila mi: “Mama, nemoj da plačeš, tata je samo umro!”. To su neke stvari koje vas pomjere. Znam da ćemo ponovo biti svi zajedno na nekom ljepšem mjestu – ispričala nam je Silvana.

 

Iako sva njena djeca pohađaju muzičku školu, kaže da ih neće forsirati da se bave muzikom.

 

– Poslije svega što se dogodilo, bitno mi je da su mi djeca zdrava i sretna. Sergej je završio klavir, Ela takođe svira klavir, a Sergej gitaru. Vrlo su muzički nadareni i svi to veoma vole. Da li će im to biti zanimanje, samo je njihov izbor.

 

Ovu samohranu majku troje djece teši činjenica da će ono što je Luis ostavio iza sebe nadživjeti i nju i njenu djecu, da će se o pjevaču još dugo pričati i da planira da organizuje koncert kao znak poštovanja za trag koji je u muzici ostavio.

 

Kako su kolege izostale, pitali smo je da li je u kontaktu sa njima.

 

– Nikada se nisam družila sa Luisovim kolegama. To je bio njegov posao, ja sam bila njegova supruga i pojavljivala sam se u javnosti samo kada je bilo nešto važno. On je sa kolegama volio da se druži i provodio je vrijeme sa njima. Ja zaista nisam nikada. U suštini, živimo u brzom vremenu, kada se ni sa svojim roditeljima ne čujem često, a živimo u istom okruženju. Ne smatram da ljubav i poštovanje koje za njega imaju kolege treba da gledam kroz to da li zovu ili ne zovu. Onog momenta kada budemo nešto radili u znak sjećanja na njega, to će biti dovoljan pokazatelj koliko su mu okrenuti i koliko su ga voljeli, ništa drugo nije važno i nikome ne mogu da zamjeram – zaključila je Luisova udovica.

 

Podsjećamo da je pjevač Ljubiša Stojanović Luis tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći prije tačno šest godina.

 

Talentovani Leskovčanin, specifičnog muzičkog i modnog stila, tog 31. jula 2011. godine vraćao se sa nastupa u ranim jutarnjim satima. Na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić, Luisov “krajsler“ je iznenada prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka. Obojica su preminuli na licu mjesta.

(Alo.rs)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply