Sanju je muž noću sekao po telu, ostala je trajni invalid: U toku sna sam osetila udarac, tukao me, a sud ga je za to nagradio! (FOTO)

– Prošlog marta me je nožem isekao po licu, vratu, grudima i rukama… Presekao mi je ligamente desne ruke zbog čega sam ostala trajni invalid, a sud je ocenio da je kazna kućnog zatvora, i to bez elektronskog nadzora, adekvatna. To je bruka i sramota – ogorčena je Sanja

Sanja Sabljov
Foto: Privatna arhiva

Prošlog marta Ivan K. (42) iz Pančeva je nožem zverski unakazio suprugu Sanju S. (50), a osuđen je sredinom jula na samo deset meseci kućnog zatvora i to bez elektronskog nadzora.

U međuvremenu, Ivan je još jednom krvnički pretukao Sanju, ali suđenje za taj napad počinje tek krajem avgusta.

Deca vrištala 

Sanja kaže da je šokirana i zgrožena presudom Osnovnog suda u Pančevu, kojom je, kako tvrdi, njen mučitelj nagrađen, piše “Informer”.

– Prošlog marta me je nožem isekao po licu, vratu, grudima i rukama... Presekao mi je ligamente desne ruke zbog čega sam ostala trajni invalid, a sud je ocenio da je kazna kućnog zatvora, i to bez elektronskog nadzora, adekvatna. To je bruka i sramota – ogorčena je Sanja.

Sanja ističe da ju je muž tada napao iz čista mira u porodičnoj kući dok je ležala u krevetu sa sinom.

– Bio je pijan, ubadao me je po celom telu… Sin (10) i ćerka (15) su vrištali, a on je urlao na njih… Posle je utvrđeno da je imao 1,68 promila alkohola u krvi. Ja sam ostala unakažena, invalid, a on je posle mesec dana izašao iz pritvora – priča Sanja.

Foto: Privatna arhiva

Nakon što su je zbrinuli u bolnici, Sanja je sa decom otišla u Sigurnu kuću, ali advokati su je, kako kaže, uporno nagovarali da se vrati kući.

– Prihvatila sam… Razmišljala sam da, uprkos svemu, moja deca treba da imaju i majku i oca. Alimoj uslov je bio da Ivan i ja idemo na savetovanje i medijaciju. U septembru 2016. vratila sam se sa decom u kuću, a na razgovore sa psihijatrima i psiholozima išli smo samo tri puta. Ivan posle toga više nije želeo da ide sa mnom i sa tim smo završili – objašnjava Sanja za Infomer.

Mira u njihovoj kući, kako tvrdi, više nije bilo, ali do početka aprila nije bilo nasilja.

– Jednom prilikom, 4. aprila, odjednom je počeo da viče na mene. Vređao me je i ponižavao i naredio mi da se sklonim iz sobe. Otišla sam u kuhinju i čekala da zaspi. Tada sam ušla u sobu i legla u krevet… Probudio me je udarac u glavu. Drškom noža me je udario u čelo. Vrisnula sam i iskočila iz kreveta. Zgrabila sam suzavac, koji sam za svaki slučaj krila pored kreveta, i poprskala ga, a onda sam pobegla napolje i pozvala policiju – priča Sanja.

Foto: Privatna arhiva

Dok je čekala patrolu, Ivan je vikao na njihovu ćerku: “Pogledaj šta mi radi tvoja majka! Hoće da me ubije!”.

– Tek kada su došli policajci videla sam da imam ogrebotine na ruci i vratu. Nisam znala otkud mi… Izgledalo je kao da me je seckao dok sam spavala. Nije hteo da me ubije, već samo da mi pokaže da može da me povredi – navodi Sanja.

Ona dodaje da je njena ćerka posle uviđaja pronašla nož ispod pokrivača sa ivanove strane kreveta.

Ivan čeka suđenje za ovaj napad koje će početi za mesec dana, a do tada ne sme da prilazi Sanji u krugu od 100 metara. Međutim, on često sedi u kafiću ispred njene zgrade.

– Plašim se za svoj život – zaključuje Sanja.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply