Samo JEDNA FOTOGRAFIJA prikazuje kakav je PAKAO U HRVATSKOJ

Strahoviti požari šire se Evropom: gori u Crnoj Gori, Italiji, Hrvatskoj, Hercegovini, Portugalu… Koliko je situacija ozbiljna u Hrvatskoj pokazuje i skoro pa apokaliptična fotografija koja je sinoć objavljena na Fejsbuku.

Dalmacija je juče ceo dan bila u plamenu, a sinoć je vatra ušla i u sam Split. U okolini tog grada opustošeno je 4.500 hektara, a vatrenu stihiju gasi 21 vatrogasna stanica sa 384 vatrogasca i 102 vozila.

Kad ovo krene na tebe u biti ne pomaze nista. Razmak izmedju ove dvije fotke je 10tak min.To se ne gasi moze sa branit oko kuca i to je toView image on Twitter

View image on Twitter

 Follow

Drazen Drnas @drazendrnas

Kad ovo krene na tebe u biti ne pomaze nista. Razmak izmedju ove dvije fotke je 10tak min.To se ne gasi moze sa branit oko kuca i to je to

Od jutros na gašenju požara angažovani su i kanaderi.

zrnovnica_pozari_jul2017_vesti_blic_unsafe

Osim brojnih vatrogasaca, sezonaca, vojnika i građana pomahnitalu vatru u Splitu i okolini od sinoć gase i pripadnici navijačke grupe Torcida, kojima bi danas trebalo da se pridruže navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka. U požaru koji već drugi dan bukti na splitskom području lakše je povređeno 80 osoba, uglavnom vatrogasaca.

Jedan penzioner juče je preminuo od srčanog udara nakon što je požar zahvatio njegov komšiluk u jednom selu kraj Splita. Povređeno je nekoliko desetina vatrogasaca, a izgoreo je popriličan broj kuća, automobila i lokala u okolini Splita.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply