ŠAKO POLUMENTA IZNEO PRLJAV VEŠ: Devedeset odsto estrade se drogira!

Pevač Šako Polumenta ostavio je iza sebe loše stvari koje mu je prethodna godina donela, snimke koji su dospeli do javnosti pretvorio je u jedan od trenutno najslušanijih hitova „Nedostaješ“, a sada priča o poslovnim planovima, estradi, drogi i devojkama sa kojima se susreće na nastupima.

 

Estradu u poslednje vreme potresaju priče o drogi. Koji je tvoj komentar?

 

– Ne želim da zvučim kao sveti Polumenta, ali veliki sam protivnik drogiranja. Iskreno, na svakom koraku možete da čujete opravdanja da pevači konzumiraju droge kako bi izdržali nastupe. Jedan sam od onih koji najviše nastupa, pa mi nije palo na pamet da se drogiram, ili uzmem bilo šta kako bi izdržao. Nemam dvadeset godina, a imam energiju zbog koje mogu deset sati da pevam. Droga su mi moje pesme, moja publika. Zbog opravdanja kojim se služe, narod misli da se svi pevači drogiraju, što nije istina. Devedeset posto estrade je konzumiralo drogu, ili ih i dalje konzumira, što je loše, ali daleko je od toga da to svi radimo. Možda se čovek i rodi sa ludačkom energijom, otkud znam. Znam samo da mi droga nikad nije bila potrebna da izdržim ono što zahteva muzička karijera.

 

U javnost su dospele slike kako tvoj kolega Darko Lazić šmrče beli prah, koje je tvoje mišljenje o tome?

 

– Čuo sam, i ako je to istina rastužuje me ta situacija. Ni zbog čega drugog koliko zbog deteta. Uvek je pitanje kako sutra deci objasniti tako krupne stvari. Kada odrastu, kada postanu svesni onoga što se o poznatim roditeljima piše. Nije važno da li su u pitanju prevare, razvodi, kokain. Nijedno dete to nije zaslužilo, a čini mi se da niko nema obzira. Ne govorim sada samo o Laziću. Govorim o činjenicama da kao javne ličnosti imamo još veću odgovornost da pazimo šta radimo. Prvenstveno zbog naših najbližih, a onda i zbog publike. Postoje oni koji u nama vide idole. Ako neko želi da se drogira, to radi na svoju štetu, ne na moju. Ali posledice su teške. Tada i ono što možda niste, jeste. Ulazite u vrtlog iz kog se teško izlazi, vezuju vam jednu, po jednu stvar za ime i iz toga se teško izlazi. Verujem da će Darko uspeti da izađe jači iz svega, i to mu od srca kao kolega želim.

 

Koliko je prostitucija prisutna među pevačicama, glumicama, starletama ?

 

– Prostitucija postoji oduvek. Kod nas je svakako prisutna, a kada se o tome priča, svi se nešto čude i šokiraju. Svako bira svoj put, svako bira na koji način će doći do novca. Nečiji obraz to može da podnese, u to da ulazim ne mogu. Estrada je izložena tome zbog činjenice da kao društvo gledamo pogrešno na stvari. Pre sam za to da se legalizuje, nego da se ne zna ko se time više bavi. Postoje devojke sa estrade koje su prostitutke, a niko za to ne zna i niko nikad ne bi pomislio da su u tome. Postoje i one koje su okarakterisane kao prostitutke, iako to nisu.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

 

Mina Vrbaški nedavno je napustila „Zadrugu“, da li ste se posle skandala koji ti je napravila čuli?

– One sekunde kada se devojka izvinila javno meni, i mojoj porodici, priznala da nemam veze sa tim što mi je namešteno, ta priča je zatvorena. Ne želim da komentarišem ništa više o tome. Dokazao sam ono što sam od početka te priče tvrdio, to je jedino važno. Moj fokus je sreća i zdravlje onih koje volim, moja karijera, nesrećnim situacijama, ružnim stvarima neću davati ni sekund pažnje.

 

Koliko je teško ostati imun na lepe devojke koje dolaze na tvoje nastupe, da li imaš nepristojne ponude ?

 

– Nisam mali, predugo sam na bini da bi me ženski rod koji dolazi na moje nastupe pomerao u tom ljubavnom, ili seksualnom smislu. Interakcija sa publikom mora da postoji. Ko dolazi da me sluša najbolje zna kakav odnos imam. Za pevače važi da su zavodnici, a niko ne zna koliko puta se desi da devojke bacaju papiriće sa brojevima dok pevate, pokažu vam na ekranu neku nepristojnu ponudu, jure vas posle nastupa, šalju svakve poruke na društvenim mrežama. Nekad se šokiram kada vidim da je mlado, žensko biće u stanju da napiše stvari za koje bi i muškarcima trebala velika doza hrabrosti, ili gluposti. Moja je nesreća što uvek pokušavam drugarski da izađem u susret onima koji poštuju i cene moj rad. Nisam neprijatan prema devojakama koje mi priđu sa pričom da me obožavaju, a onda sutradan naprave priču da sam ih muvao, da sam pokušavao da ih zavedem. Od toga se ježim. Imponuje kada vas voli ženski rod, kada ste im prijatni. Ali daleko je od prijatnog kada vas izlože lažima.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

 

(Kurir/Alo, Foto:Damir Dervišagić)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply