RUSKI PSIHOLOG PODELIO DELOTVORNU METODU: Rešite se svakog straha kroz tri faze!

Ruski psiholog Aleksandar Svijaš daje vrlo delotvoran savet kako da, brzo i lako, pobedite bilo koji strah koji vam se pojavi.

Ovaj postupak pomoću kog ćete savladati ono od čega se plašite sastoji se od 3 faze.

 

PRVA FAZA:

 

Kada osetite strah, odmah se namerno i preterano, uplašite još više, koliko god možete. Počnite drhtati celom telom, osetite da vam se diže kosa na glavi i slično.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

DRUGA FAZA:

 

Zatim napravite jedan korak sa strane i u umu vidite sebe – sa strane. Dajte svojoj mašti na volju. Promatrajte sebe tako jadnog, bledog, s iskolačenim očima, kako drhtite celim telom, kako vam niz lice curi ledeni znoj i razliva se kao reka po podu, kako cvokoćete zubima iz sveg glasa, kako vam se sva kosa podigla na glavi kao bodlje na ježu, kako pokušavate dda se sakrijete ispod pokrivača ili da bežite…

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

TREĆA FAZA:

 

To će vam postati vrlo smešno i počećete da se smejete. Slatko ćete se nasmejati samom sebi. Dok se smejete, strah će definitivno nestati. Smirićete se sasvim, jer smeh poništava strah. Ono što vam je smešno nikada više za vas neće biti strašno. Ovo je jednostavna, mnogostruko isprobana metoda koja daje izvrsne rezultate. Kad vas sledeći put uhvati panika ili strah, isprobajte ovu vežbu.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

Kurir.rs/Prirodnamedicina, Foto: Profimedia

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply