Roditelji su Aleksandra godinama izgladnjivali i odbijali da ga leče dok nije umro kao mumija od 17 kg u rođenoj kući! (VIDEO)

Izolovali su ga, godinama izgladnjivali i odbijali da ga leče. Jedna od bolničarki pozvanih na mesto događaja izjavila je da je Aleksandrovo telo izgledalo “mumificirano”

Alexandru Radita
Foto: Government of Alberta

Roditelji 15-godišnjeg dečaka koji je umro zbog nelečenog dijabetesa ali i izgladnjivanja proglašeni su krivima za ubistvo prvog stepena.

Izolovali su ga, godinama izgladnjivali i odbijali da ga leče

– Gospodin i gospođa Radita izolovali su Aleksa od bilo koga ko bi mogao nadzirati njegovo lečenje insulinom. Aleks je umro od bakterijske sepse uzrokovane ekstremnim izgladnjivanjem. Njegovo fizičko stanje u trenutku smrti nije bilo trenutno izazvano, već je rezultat meseci, a možda i godina zlostavljanja. Dokazi pokazuju da su Raditasi bili svesni koliko je Aleks bolestan, ali su odbili da ga leče insulinom i da mu pruže potrebnu medicinsku negu. Znali su da umire – izjavila je sudija Karen Horner za CTV News.

Zamalo je umro 2003. godine, predat je hraniteljima, pa je vraćen porodici

Svedoci kažu da je par odbio prihvatiti činjenicu da njihov sin ima dijabetes, pa ga nisu lečili dok nije hospitalizovan 2003. godine na ivici smrti. Nakon toga je godinu dana proveo kod hranitelja, gde se oporavio pa je vraćen svojoj porodici u novi zajednički dom.

Izgledao je kao mumija, nije imao želudac

Jedna od bolničarki pozvanih na mesto događaja izjavila je da je Aleksandrovo telo izgledalo “mumificirano”.

– Opisala ga je kao toliko mršavog da je izgledao mumificirano. Na licu se nije mogli videti meso, a na vilici je imao toliko duboke rane da su se videle kosti. Od želuca mu nije ostalo ništa. Opseg struka bio je oko 8 centimetara. Na sebi je imao pelenu i majicu kratkih rukava. Oči su mu bile otvorene. Nije disao – rekla je sudija.

Roditelji su osuđeni na doživtoni zatvor bez mogućnosti pomilovanja u 25 godina. Navodno uopšte nisu pokazali emocije ili komentarisali donošenje presude.

(Telegraf.rs)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply