PRIČA KOJA JE RASPLAKALA BEOGRAĐANE: Baka i deka svaki dan PRODAJU SUNCOKRETE kako bi pomogli bolesnom unuku!

Dok ima cveća i oni su tu. Osamdesetogodišnja Ankica i devedesetjednogodišnji Borivoje proleće i leto proveli su na zidiću prodajući cveće kako bi pomogli ćerki koja ima bolesnog sina.

Svakog popodneva Ankica i Borivoje zajedno prodaju cveće kako bi pomogli ćerki koja ne radi. Kažu, ona mora da neguje teško bolesnog dvanaestogodišnjeg sina, a oni da joj pomognu koliko god mogu.

 

Stojiš, prodaš ili ne prodaš. Nije lako ovde stajati pet, šest sati, a ne dobiti ni 1.000 dinara. Ali to je sve za ćerku, nije za nas, za ljubav dece – sve, kaže Ankica za RTS.

 

Na svaka dva-tri dana, njihova ćerka odlazi do Surčina gde bere suncokrete. Borivoje se ne žali iako bez štaka više ne može da hoda.

 

– Ležanje nije dobro, ja imam iskustva. Nije važno da li ste mladi ili stari – važno je da se radi – rekao je Borivoje.

 

Ankica i Borivoje već imaju i stalne mušterije, koje svrate skoro svakog dana do ovog, i dalje zaljubljenog bračnog para. Dve ćerke i petoro unuka i praunuka samo su osnažili njihovu ljubav, a i danas se sećaju kada i gde su se sreli – na poljani pred zgradom.

 

Na pitanje da li je to bila ljubav na prvi pogled, Ankica kaže da njoj jeste.

 

– Imala sam 17 i po godina, on je bio vojno lice u uniformi. Šta da kažem, svideo mi se– priča Ankica.

 

I kad sezona cveća prođe, kažu, nastaviće da pomažu. Zajedno, kao i dosad, tokom šezdeset jedne godine braka.

 

Deci tako kupimo, damo kad su rođendani, ali od naše male penzije ne može se mnogo. Ja imam 18.000, a on oko 30.000 dinara penziju. Dok sve platimo, dok jedemo, dok uštedimo, objašnjava Ankica za RTS.

 

Ipak, svoju priču su podelili teška srca. Kažu, ne žele sažaljenje. Dobro čine i nadaju se dobrom. Čuvaju jedno drugo kao prvog dana i sa razlogom, ne razdvajajući se ni na trenutak, nose titulu najzaljubljenijeg para novobeogradskog Ušća, piše RTS.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply