PRESUDA ZA JEZIVU SMRT Sečivom od 12 centimetara sin 12 puta izbo majku u leđa

Krivično veće Višeg suda u Vranju osudilo je na 14 godina zatvora Čedomira Vaseva (36) iz sela Rajčilovci kod Bosilegrada, zbog ubistva majke Verice (58).

Selo Rajčilovci

Foto: Veselin Pešić / RAS SrbijaSelo Rajčilovci

Predsednica Višeg suda Dragana llić Marković izjavila je za “Blic” da su prvostepenoj nepravosnažnoj presudi prethodila četiri ročišta. Potvrdila je da je Čedomir Vasev krivično delo ubistva počino u stanju bitne uračunljivosti.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić saopštila je da je okrivljeni nožem iskasapio majku u dvorištu porodične kuće.

Bivši kamarat Rudnika olova i cinka u Karamanici kod Bosilegrada, nakon verbalnog sukoba u romskoj mahali Laloš, majku je ubio sa više udaraca nožem u ledja 12. septembra u osam časova. Čedomir Vasev je konbog jutra sustigao majku Vericu, uhvatio je za prednji deo dukserice i iz zadnjeg džepa pantalona izvukao kuhinjski nož. Sečivom dužine 12 centimetara ubica je sa 12 uboda usmrtio majku, koja je izdahnula na mestu zločina.

Prema svedočenju komšija, majka i sin često su se svađali zbog neraščišćenih imovinskih odnosa. Okrivljeni je gradio kuću za sebe, suprugu i dvoje dece. Uprkos čestim zađevicama i žestokim svađama zbog novca, ništa nije nagoveštavalo da će sin monstruozno da liši života majku, koja je izrodila i očuvala devetoro dece. Žrtva ove velike porodične tragedije sa još nekoliko svoje dece živela je u staroj kući.

Meštani u Rajčilovcima tvrde da je Vasev bio tih, miran i povučenm, prevashodno marljiv. Nije bio sklon nasilničkom ponašanju i narušavanju javnog reda i mira. Anonimni meštanin podseća da je otac Ćedomira Vaseva pre 20 godina robijao,jer je u Božici kod Surdulice ubio daljeg rodjaka.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply