Pismo majke na samrti:Ne svađajte se oko kuće koju vam ostavljam, ona će i posle vas ostati i pripašće opet nekom drugom, jer ni vi je na ovaj put na koji ja krećem nećete moći poneti

„Deco moja draga! Doći će dan kada me više neće biti na ovom svetu. Ostaviću sve što sam stekla pa i vas. Ostaće iza mene puno toga, ali jedno želim da vas zamolim.

Pismo majke na samrti

Ne svađajte se oko kuće koju vam ostavljam, ona će i posle vas ostati i pripašće opet nekom drugom, jer ni vi je na ovaj put na koji ja krećem nećete moći poneti.

Kada budete delili moje porculansko posuđe iz kojeg ste jeli i svaki praznik se okupljali oko stola spomenite se pri jelu da ne delite to posuđe jer i iza vas će još neko iz tog posuđa jesti i vi ćete ga nekom ostaviti. Sačuvajte zajedničko blagovanje za praznike i zajedničko okupljanje oko stola.Nikada ne recite lažna svedočanstva ni na svog ni na tuđeg brata. Usta otvarajte jednako za istinom kao što ih za hlebom otvarate. Ne svađajte se oko materijalnih stvari, nemojte dopustite novcu da bude vredniji od vas. Setite se se majke koja vas je ljubavlju zadojila, ne mrzite nikoga, ne ponižavajte slabijeg, a od zloga bežite što dalje i ne trgujte s njim.

Pismo majke na samrti

Delite lepotu… Delite ljubav… Neka vaša dela ljubavi govore više od vaših reči. Ne otuđujte se jedni od drugih! Spomenite se da vas je jedna utroba sve nosila. Spomenite se: da ste bez ičega došli na ovaj svet i da se bez ičega vraćate!

Ništa nije dragocenije od zajedništva i ljubavi koje u trajno nasleđe ostavljate svetu. Tako i vi odgajajte svoju decu i ne žalite za mnom.Umesto suza i naricanja jednu tihu molitvu za moju dušu izmolite. Možda mi vaša molitva otvori vrata raja… A ja? Ja ću i dalje bdeti nad vama samo s druge granice, gde ćemo se jednog dana sresti i ostati zajedno u večnosti…“

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply