PAS HEROJ Cele noći čuvao i grejao devojčicu (3) izgubljenu u šumi

Pas koji je cele noći čuvao devojčicu (3) koja se izgubila u šumi postao je prava zvezda Australije.

Devojčica Aurora odšetala je iz svog doma u Kvinslendu pravo u šumu, nakon čega je pokrenuta opšta potraga. Ipak, pratio ju je porodični pas koji ima 17 godina Maks, koji od starosti delimično ne čuje i ne vidi.

Verni pas ostao je sa malom gazdaricom 16 sati pre nego što su je pronašli u subotu ujutru. Njena baba Lejza Marija Benet, ispričala je da je čula unuku kako doziva na oko dva kilometara od kuće.

– Otišla sam na planinu i kada sam stigla na vrh, pas mi je prišao i odveo pravo do nje – rekla je za tamošnje medije.

Rođaci kažu da se Aurora sklonila zajedno sa psom pod stenu, kada su temperature tokom noći pale na ispod 15 stepeni. Na sreću, prošla je samo sa manjim ogrebotinama.

FOTO: QUEENSLAND POLICE / PROMO

U potragu za devojčicom krenulo je preko 100 dobrovoljaca i spasioca, a policija je psa Maksa proglasila počasnim policijskim psom.

– Sa tri godine, mogu da zamislim da je dete bilo vrlo uplašeno preko noći i da joj je bilo hladno – rekao je policajac Kreg Beri.

 

Kako piše BBC, naročito stariji psi vrednuju kontakt sa ljudima što bi, kako kaže profesor Pol Mekgrivi, mogao da bude razlog zašto je Maks ostao tako dugo sa devojčicom.

– Ako je plakala, verovatno je da je pas reagovao tako da je uteši. Za njega bi proritet bio da ostane sa njom – rekao je profesor, stručnjak za ponašanje pasa.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply