OVE SVETSKE ZVEZDE SLAVE 7. JANUAR: Tom Henks i Naomi zbog ljubavi se odrekli svoje vere

Glumac je prešao u pravoslavlje zbog supruge koja je bugarskog i grčkog porekla, dok je manekenka zbog muža postala pripadnik Ruske pravoslavne crkve

Mnogi ne znaju da veliki broj holivudskih zvezda slavi pravoslavni Božić po svim običajima koje su nasledili od porodice ili su se odrekli katoličanstva zbog emotivnih partnera.

Među njima su glumačke legende poput Toma Henksa, Džejmsa Belušija, Kristijana Bejla i Dženifer Aniston.

Anistonova je nasledila pravoslavnu veru od oca Džona, koji je rođen na Kipru kao Janis Anastasakis, dok se Henks odrekao katoličanstva zbog supruge Rite Vilson, koja je bugarsko-grčkog porekla. Oni najradosniji hrišćanski praznik obeležavaju 25. decembra.

– Kad odlučite da se venčate s nekim i imate decu, onda morate da rešite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj deci – rekao je jednom prilikom glumac, koji se 1988. venčao u istoj crkvi u kojoj je krštena njegova supruga, a obred su prošla i dvojica njihovih sinova.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Poput svog kolege, i Kristijan Bejl prešao je u pravoslavlje kad se oženio američkom manekenkom srpskog porekla Sibi Blažić, te oni prave gozbu 7. januara.

Slavna manekenka Naomi Kembel slavi naš Božić, a na taj korak se odlučila takođe iz ljubavi. Ona je postala pripadnik Ruske pravoslavne crkve zbog ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

 

Verovali ili ne, najpoznatija svetska starleta Kim Kardašijan pravi gozbu 6. januara jer je, iako rođena u Los Anđelesu, poreklom Jermenka te oni slave Božić dan ranije.

FOTO: PROFIMEDIA

Priredila M. C. – Foto: Profimedia; Reuters

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply