OSTAVILI DETE NA OBALI U SPLITU, A TRAJEKT ISPLOVIO “Ona je plakala, molili smo da stanu samo na minut, NISU HTELI”

Nemili događaj u trajektnoj luci na Šolti gospođi Veselki dugo će ostati u gorkom sećanju. Njena 10-godišnja devojčica ostala je sama na rivi, a trajekt na kojem su se nalazili njeni roditelji isplovio je prema Splitu.

Foto: Joadl / Wikipedia

Iako je molila da se zaustavi trajekt kako bi se devojčica ukrcala, posada broda nije imala razumevanja za majku čije je dete ostalo samo u trajektnoj luci. A sve se dogodilo zbog nesrećnog spleta okolnosti. Naime, dok se gospođa Veselka, koja je iz Šolte trebalo da putuje trajktom prema Splitu, ukrcavala na brod, njen suprug je u trajekt gurao njihov razbijeni automobil, koji je u gradskoj luci trebalo da dočeka vučna služba, a devojčica ga je čekala na rivi.

– Ja sam poljubila dete, ušla u trajekt, a suprug je uz pomoć par prijatelja ugurao vozilo u garažu. Posada mu je davala uputstva gde da smesti auto, malo guraj levo, malo desno, izgubio je pojam o vremenu i digla se rampa, a trajekt je isplovio – ispričala je Veselka za Slobodnu Dalmaciju.

Trajekt je tako, u 17.34h, krenuo za Split, a devojčica je ostala sama na rivi.

Dete mi u šoku plače, ostavljeno, suprug moli posadu da stanu na tren, da iskoči, a i meni je došlo da skočim u more’, ispričala je novinarima Veselka. No, usprkos molbama, trajekt nije stao…

Na sreću, gospođa Veselka imala je mobilni telefon, pa je nazvala dve starije ćerke. One su s plaže dotrčale do komšije u Nečujmu, koji je seo u auto i došao po uplakanu devojčicu.

– Bogu hvala, sve se na kraju dobro završilo, ali pitam se zar se nije moglo stati na minut, samo da jedan zabrinuti tata iskoči svom detetu – pita se Veselka.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply