NOVI ŠOK U SAD Lekar u Mičigenu seksualno zlostavljao više od 100 žena i devojčica, uključujući i OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE

Bivši lekar američkih gimnastičarki, koji je radio i na Univerzitetu Mičigen Stejt, Leri Nasar, izjasnio se da je kriv po sedam tačaka optužnice za seksualne napade.

 On je optužen da je seksualno zlostavljao i uznemiravao više od 100 žena i devojčica, a među njima i tri olimpijske šampionke.

Slučaj bivšeg lekara Lerija Nasara dokaz je ozbiljnog promašaja vlasti, koje kako izgleda, nisu učinile mnogo da zaštite devojke od poznatog predatora, navodi “Glas Amerike”.

Nasar je optužen da je seksualno zlostavljao devojčice dok ih je navodno lečio u svom domu i na klinici Univerziteta Mičigen Stejt. Posle višemesečnog demantovanja ili ćutnje, on se juče izjasnio krivim na sudu u Mičigenu i rekao da se kaje, prenosi “Glas Amerike”.

– Želim da se njihove rane zaleče, želim da se zajednica zaleči. Nemam neprijateljska osećanja ni prema kome. Samo želim zaceljenje, vreme je i verujem to je najvažnija stvar – kazao je on na sudu.

Sudija Rozmari Akvilina je rekla Nasaru da je on koristio to što mu je ukazano poverenje na najužasniji način – da bi zlostavljao decu.

– Slažem se da je sada vreme za zaceljenje, ali će njima možda biti potreban ceo život da zacele rane, dok ćete vi ceo život provesti iza rešetaka – navela je sudija Akvilina iz Okružnog suda okruga Ingam.

Žrtve su gnevne ne samo na Nasara, već i na zvaničnike koji su ga štitili.

Advokat Džon Menli kaže da njegova kancelarija ima 105 slučajeva protiv Nasara, koji su, kako navodi, mogli da budu sprečeni da su vlasti odgovorile na žalbe devojčica.

ŽMi smo ih izneverili kao društvo. Kao obrazovni sistem. Izneverili smo ih preko našeg krivičnog sistema, sve do danas”, kazao je Menli.

Izricanje presude Nasaru zakazano je za januar, a on se suočava sa kaznom zatvora od najmanje 25 godina.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply