NISU VANDALI Dete slučajno polomilo naočare na spomeniku Draganu Nikoliću

Polomljene naočare na spomeniku Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji nisu delo vandala, već nesmotreni potez deteta koje se sa dedom igralo pored statue.

Ovo je za “Blic” potvrdio i autor dela, vajar Dragoljub Dimitrijević, koji je rekao da je je ipak u pitanu bila nesmotrenost.

– Nikola Džamić, prijatelj iz Vrnjačke Banje mi je jutros preneo tu informaciju. Moram da priznam da sam sinoć bio neprijatno iznenađen kada sam čuo da su vandali oskrnavili spomenik, ali mi je Nikola rekao da je ipak u pitanju nesmotrenost. Bez obzira na to, žao mi je što se to desilo – rekao je Dimitrijević.

On nam je rekao da je deo naočara pronađen i da će ovih dana biti ponovo zavaren.

– Samo sam im rekao da nađu dobrog zavarivača i sve će biti čas posla rešeno – priča Dimitrijević.

Nikola Džamić sa odlomljenim delom naočara na bisti Gagi Nikoliću

Foto: N. Božović / RAS SrbijaNikola Džamić sa odlomljenim delom naočara na bisti Gagi Nikoliću

Po rečima Nikole Džamića, jednog od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u Vrnjačkoj Banji, ispred Termomineralnog kupatila, nedaleko od izvora „Topla voda”, ustanovljeno je da je deo Gaginih naočara – slučajno polomljen.

– Jedan gost Vrnjačke Banje se igrao sa svojim detetom i kada je mališana podigao da bolje pogleda statuu, dete je nehotice povuklo okvir i polomilo deo naočara. Polomljeni deo je vraćen i tehničke službe saniraju oštećenja. Veoma je važno naglasiti da se ipak ne radi o vandalizmu jer Vrnjčani izuzetno poštuju Gagu – kaže Džamić.

Spomenik u čast Dragana Nikolića, odnosno statua u Gaginom liku, izlivena uz bronzi, postavljena je u četvrtak u Vrnjačkom parku.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply