MUK U BANJALUCI Majka i sin sahranjeni u belim kovčezima, otac u suzama: Za par sati OSTAO BEZ CELE PORODICE

Nekoliko stotina ljudi prisustvovalo je danas sahrani majke Darije (39) i njenog sina jedinca P.S. (10) čija je tragična sudbina potresla Banjaluku i region.

Majka i sin sahranjeni su na Gradskom groblju u banjalučkom naselju Vrbanja. Povorka duga gotovo pola kilometra pratila je bele kovčege sa sinom i majkom na večni počinak, piše Srpskainfo.

– Sada su na nekom boljem mestu, punom ljubavi – komentarisali su mnogi.

Neopisiva tuga, šok i neverica jedine su reči kojima se mogu opisati osećanja prisutnih.

FOTO: GORAN ŠURLAN / RAS SRBIJA

Zaglušujući muk prisutnih članova porodice, prijatelja, radnih kolega i jecaji oca Slaviše S. koji je za nekoliko časova ostao bez desetogodišnjeg sina i svoje ljubavi sa kojom je delio dobro i zlo praćeni su opelom pet sveštenika.

Na sahrani ni sveštenik nije mogao govoriti ali je rekao “Hristos voskrese” objasnivši da je to naša nada, naš cilj jer je Hristos ustao iz mrtvih.

– Teško je svima a najteže porodici, srce se cepa od bola – rekao je jedan od sveštenika.

FOTO: GORAN ŠURLAN / RAS SRBIJA

Slaviši se obratio rečima da prava ljubav tek treba biti izgrađena u carstvu nebeskom.

– Hoću da vam kažem da je vaskrsenje najbitnija tajna naše vere. Vaskrsenje je pobeda nad tugom koja nas skrši ovih dana. Neka Gospod pomogne ovoj zajednici da nas ohrabri, neka nam podari snage i porodici da izdrži ove teške dane, a kada dođemo u carstvo nebesko da se opet zagrlimo sa onima koje smo voleli – rekao je sveštenik.

– Naša Darija je 12 godina bila pedagog i za svakog je imala lepu reč. Nije bilo dana da nije spominjala svoga sina. Draga Darija još dugo ćemo čuti korake u našoj školi i da Bog da snage tvom suprugu i članovima porodice. Pavle je bio tvoj život. Izborila si jednu od najtežih bitaka u životu i nama si dala zadatak da budemo jaki. Dragi naš razigrani dečače, čuvaj svoju majku jer ona tebe sigurno hoće – navele su u oproštajnom pismu radne kolege.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply