MONSTRUM TRAŽI DA MU OPET SUDE: Sad se ne seća da je silovao i ubio malu Anđelinu (3)

ZAJEČAR – Odbrana Vladice Rajkovića (29) iz Vratarnice kod Zaječara, koji je u aprilu ove godine osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović, zatražila je da se poništi prvostepena presuda i ponovi suđenje jer se Rajković zbog toga što je bio pijan ne seća zločina.

 

– Vladica Rajković se ne seća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit, kako je navedeno u dokazima. On je sam priznao da je neposredno pre zločina popio nekoliko litara špricera i više od pola litra rakije.

 

 

Njemu je, međutim, krv na analizu uzeta tek 14 sati posle zločina, pa ispada da je on bio samo pripit. On je zapravo bio u stanju teškog pijanstva kad je silovao i ubio malu Anđelu, tako da mu je uračunljivost bila znatno smanjena – navedeno je, između ostalog, u žalbi odbrane.

Podsetimo, Rajković je prvo 18. juna 2016. u svom selu ubio komšinicu Draganu Stanković, kod koje je radio i živeo. Nesrećnoj ženi razbio je glavu čekićem, a potom ju je bacio u korito Timoka.

 

Dvadesetak dana kasnije, 9. jula, s rođendanske proslave u selu kod brata odveo je maloletnu Anđelinu izvan sela i zverski je silovao, a potom usmrtio. Za dva ubistva i silovanje njemu je Viši sud u Zaječaru izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

 

Kurir / E. K.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply