MISLILI SU DA JE MRTVA, A ONDA SU NAPRAVILI SELFI: Dečaci iz Bečeja satima mučili babu, sada roditelji idu u zatvor?!

Roditelji maloletnika koji su u četvrtak brutalno zlostavljali i pretukli Veroniku Rico (86) iz Bečeja mogli bi da završe u zatvoru. Ovaj podatak je potvrđen u nadležnom Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Dečaci N. Č. (12) i Z. F. (12) ne mogu krivično da odgovaraju i o njihovoj sudbini odlučivaće Centar za socijalni rad, dok je N. B. (14) uhapšen i ostaće u pritvoru 30 dana jer je, navodno, priznao delo. Međutim, ako se dokaže da su deca bila zanemarena, za njihova zlodela mogli bi da odgovaraju roditelji.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

Starica koju su deca mučki satima maltretirala ne bi li od nje izvukla novac i dalje je na lečenju. Kako kažu iz Kliničkog centra Vojvodine, Veronika Rico je stabilnog zdravstvenog stanja.

 

“Dečak N. B. je stariji od 14. godina, može krivično da odgovara i prema njemu će se preduzeti vaspitni nalozi, upućivanje u popravni dom ili u maloletnički zatvor, o čemu će da odluči sud za maloletnike. Posle procene Centra za socijalni rad i suda, doneće se odluka i da li će protiv roditelja maloletnih N. B., N. Č. i Z. F. biti pokrenut postupak, odnosno eventualno lišenje roditeljskog prava, ukoliko je stanje deteta uzrokovano zanemarivanjem roditeljskih dužnosti. Takođe, roditelji mogu odgovarati i krivično zbog učinjenog krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta”, saopštili su iz Ministarstva.

 

Mladi šahista

 

Iz šahovskog kluba “Pion” u Bečeju, gde je N. B. (14) vežbao šah, kažu da je u poslednje vreme stalno izostajao sa njihovih okupljanja.

– On je naš omladinac, ali u poslednje vreme slabije je dolazio. Što se tiče porodične situacije, znamo samo da njegov otac stalno ide u Nemačku da tamo radi i retko je kod kuće – rekli su ljudi iz tog kluba.

 

Podsetimo, trojica dečaka upala su u kuću Veronike Rico (86) i pokušala da je opljačkaju. Brutalno su je mučili, a kada su mislili da su je ubili, slikali su se sa pretučenom bakom i pobegli.

 

“Prvo su ušli u kuću i tražili šta bi mogli da ukradu, ali se starica probudila i videla ih. Onda su počeli da je muče. Tukli su je motkom, pa su joj nabijali štap u usta. Gušili su je jastukom, a kada su pomislili da je preminula, napravili su selfi”, navodi izvor beogradskih medija. Roditelji dečaka ostali su nedostupni za komentar.

 

 

(Kurir.rs/Blic/A. Latas /Foto: Slađana Stojanović, Printscreen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply