Milica i Vladimir su se venčali kao “lepotica i zver”

Znate ono kad kažu da je neko venčanje bilo “kao iz bajke”? E, pa, Milica Vlajčić i Vladimir Gašić iz Beograda su tu igru preneli na viši nivo i napravili svadbu o kojoj će dugo da se priča.

Njih dvoje su krajem avgusta izgovorili sudbonosno “da” na ceremoniji koja je do najsitnijih detalja bila savršeno isplanirana, tako da sve deluje kao da su u pitanju najlepše scene iz filma “Lepotica i zver”, a ne svadba u Beogradu. Inspirisani omiljenim crtanm filmom, njih dvoje su godinu dana planirali i organizovali sve kako bi uspeli da svoju omiljenu bajku pretvore u stvarnost.

Foto: Photo District

– Meni je je to oduvek bio omiljeni film, čitava ta prelepa priča i njena haljina, dugo sam imala i poster iz filma. Kad smo se verili, moja je ideja bila da svadbu napravimo u tom stilu, a Vladimir se odmah složio, jer oboje redovno idemo na KST-ove maskenbale i volimo kostime – priča Milica za NOIZZ.

Iako je žuta, raskošna haljina koja se onako savršeno širi dok se Lepotica okreće najvažniji deo, Milica je bila rešena da sve bude isplanirano i oragnizovano do detalja. To je, pretpostavljate, zahtevalo mnogo truda i vremena – ali se i te kako isplatilo na kraju. Planiranje svadbe je počelo pre godinu dana, kada je ovaj par počeo da osmišlja sve – od toga kako će tačno da izgleda njihova odeća, preko torte, pa sve do figurica iz filma koje su naručili iz Diznilenda.

Foto: Photo District

– Inače kostime za maskenbale pravim sama, ali za ovo smo otišli kod profesionalnih krojača. Bili smo uporni da sve bude aplolutno svaršeno, tako da je Vladimir promenio tri krojača, a ja dva, sve dok nismo našli ljude koji mogu da naprave ono što smo zamislili. Pored same odeće, bilo je tu još puno sitnica o kojima smo morali da mislimo unapred. Figure sata i svećnjaka smo naručili i čekali smo mesecima da stignu, pa sam zbog toga blia posebno nervozna – da li će sve biti OK, da li će mi se dopasti… Srećom, sve je bilo savršeno – priseća se ova posebna mlada.

Foto: Photo District

Jedan od najpoznatijih i najlepših detalja iz filma, ruža koja kao da lebdi u staklenoj posudi, pravljena je posebno po porudžbini, a prema nacrtu koji su Vladimir i Milica napravili. Na zidovima prostora u Novom Beogradu gde je pravljena svadba, bile su slike iz samog filma, a najlepši trenutak večeri je bio prvi ples sveže venčanog para. Naravno, uz verovatno najlepšu pesmu iz Diznijevih filmova “Tale as old as time”. Za taj deo su se posebno pripremali.

Foto: Photo District

– Angažovali smo koreografa koji je sa nama radio i osmislio čitav ples. Uzeli smo sve poteze koji se vide u filmu i ukombinovali ih tako da sve izgleda dobro. To je bio stvarno magičan trenutak – iskrena je Milica. Iako je osoblje restorana u početku bilo malo nervozno, pa čak i uplašeno kako će čitava stvar da prođe, budući da tematska venčanja nisu tako česta, na kraju je sve ispalo i više nego dobro. Gosti, koji uopšte nisu znali koja će biti tema venčanja, oduševljeno su gledali tortu, ukrase, kostime i bajkoviti ambijent.

Zanimljivo je da je goste zabaljao metal bend koji je Milica zavolela slušajući ih u Dangubi, što je dosta neobičan izbor za svadbu, ali se ispostavilo da su bili pun pogodak.

Foto: Photo District

– Tek desetak dana posle svadbe sam shvatila koliko je sve bilo predivno, jer me je do tad držala neka vrsta tenzije, a posebno tokom same svadbe. Brinula sam za svaki detalj da li će biti onako kako sam zamislila, da nešto ne propadne, ne pokvari se… A sad, kad razmislim o svemu, sećam se smao divnih trenutaka i prelepog osećaja. Sad mi je svaki dan sve lepše – zaključuje Milica.

Eto, ako se nekad zapitate da li bajka može da se pretvori u stvarnost – sad znate.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply