MI SMO VEĆ ODUŠEVLJENI Tijana i Marko su napravili čokoladu koja NE GOJI

Ovo smo svi dugo čekali – uživanje u čokoladi, bez osećaja krivice, jer ne goji.

Foto: Societe Generale banka / Promo

Jedina čokolada koja je i niskokalorična i organska, i ukusna, delo je Tijane i Marka Manojlović. “Čoko bum”, jedna od 40 polufinalnih takmičara projekta Generator Societe generale banke, napravljena je od sirovina koje organizmu pružaju vitamine i minerale, bez dodataka aditiva i konzervansa. Na tržištu postoji organska, postoji i niskokalorična čokolada, ali ne postoji organska niskokalorična crna čokolada. Barem nije do sada.

Tijana Manojlović otkriva kako su ona i suprug došli na ovu ideju.

– Moj suprug se povredio i nakon oporavka rešio da skine višak kilograma, ali da redukcija ishrane ne podrazumeva odricanje od slatkiša. Moj zadatak je bio da izmislim recepte za zdrave slatkiše i tako je sve počelo. Mnogo je izmenjenih i izmišljenih receptura prošlo kroz kuhinju, ali posebno mesto zauzela je čokolada i jednog popodneva je doneta odluka – recepturu treba komercijalizovati. Čokolada iz šerpe, kako je ja zovem, je naišla na opšte oduševljenje, a i suprug je skinuo višak kilograma – priseća se ona.

Činjenica je i da se sve više ljudi okreće zdravoj i organskoj ishrani i nastoji da uz savete nutricionista dovede kilažu na željeni nivo.

– Baš iz tog razloga, firma „Čoko Bum“, odlučila je da uđe na potpuno nezrelo tržište kao jedina domaća kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom zdravih slatkiša, za početak organske niskokalorične čokolade bez aditiva, konzervansa i alergena. Čoko bum je sinonim za uživanje u ukusu čokolade bez brojanja kalorija – dodaje ona.

Ovo je samo jedna od 40 inovacija odabranih na konkursu Sosijete ženeral banke Generator. Podržite inovacije u preduzetništvu i glasajte za jednog od 40 polufinalista konkursa na sajtu www.generator.rs

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply