MAMA JE TATA, TATA JE MAMA! Cela porodica promenila pol, čak i njihova deca veruju da su rođena u pogrešnom polu

Četvoročlana porodica iz Arizone deklarisala se kao transrodna – otac, majka, ćerka i sin. Daniel Herot (41), biološki roditelj oboje transrodne dece, rođen je kao žena, a sada je muškarac, dok je njegova verenica Širli Ostin rođena je kao muškarac a sada je žena! Čak i ćerka i sin tvrde da im je rođenjem dodeljen “pogrešan” pol!

– Cela porodica je u tranziciji. To je kao da si ponovno rođen, kao da sve proživljavaš po prvi put. I moja deca polako postaju ono što su uvek želela da budu – kaže Daniel za Dejli Mejl, prenosi 24sata.

Njihov sin, 11-godišnji Mejson, rodio se kao devojčica, ali sada transrodni dečak. Ćerka Džošua ima 13 godina i iako je rođena kao dečak sada se oblači i ponaša kao devojčica.

– Imala sam 6 ili 7 godina kada sam počela da shvata da živim u pogrešnom telu – kaže Džošua.

Daniel kaže kako je većinu života živeo kao žena, ali da se se nikad u tom telu nije osećao ugodno. Venčao se, rodio dvoje dece, ali se i dalje nije dobro osećao.

Prošle godine kada mu je Džošua rekao da želi da se pridruži devojčicama koje su izviđači, Danielu se svet ozario.

– Napokon sam si priznao ko sam kada sam shvatio da i moja deca kroz to prolaze. Znam da je to istina jer i ja sam prolazio kroz isto – kaže Daniel koji je se zatim pogledao u ogledalo, ošišao kosu i konačno obukao odeću koja mu pristaje.

Džošua, Mejson i Daniel su se sprijateljili sa Širli Ostin koja je volontirala u grupi podrške roditeljima transrodne dece. Njihov se odnos razvio u pravu ljubav.

– Bilo je mi otkriće kada sam videla da će me oni razumeti zbog onog što jesam. Osećam se voljenom – kaže Širli.

(BalkansPress / Alo.rs)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply