Lik se ženi komšijom – da ne bi plaćao porez

Šta biste uradili da pronađete rupu u zakonu? Koliko daleko biste otišli u onoj izreci “pravila postoje da bi se kršila”? Dvojica Iraca došli su na pomalo čudnu ideju da bi izbegli plaćanje poreza.

Majkl O’Saliven i njegov najbolji prijatelj i košmija, Met, reći će sudbonosno “da” u januaru. A nijedan od njih dvojice nije gej.

– To je savršen način da izbegnemo porez, a on je osoba koja će voditi računa o meni. Ideja o ženibdi mi je sinula sasvim slučajno, a sada je i zvanično – rekao je Met.

Met ima 85 godina i O’Salivena poznaje već 30. Uz to što mu je komšija, Irac je i njegova desna ruka i brine se o njemu.

– Ženimo se jer će on biti sa mnom do kraja mog života, pa i kada umrem, moja kuća i zaostavština – sve je njegovo – kaže Met.

Taksa koju žele da izegnu podrazumeva porez od 33 odsto prilikom ostavljanja nasledstva nekome ko vam nije blizak rod. Međutim, ona se ne odnosi kada vaš supružnik nasleđuje sve. Kada Met umre, njegova zaostavština će biti prebačena na O’Salivenovo ime.

O’Saliven je razveden i ima troje dece.

Met, koji se nikada nije ženio kaže da njegov prijatelj ima talentovanu ćerku u Londonu, kao i da ima još jednu ćerku i sina. Oni su sada odrasli i neće niti nikakvih problema oko naše odluke.

Jedini “problem” bi mogao da nastane ako O’Saliven upozna neku ženu u međuvremenu, ali Met kaže da je on jedini partner u Majkovom životu.

– Volim Meta, ali ne u seksualnom smislu. Znam ga toliko dugo i već neko vreme brinem o njemu i kao što je on rekao “nije toliko loša ideja – objasnio je Majkl O’Saliven.

Da li biste se vi odlučili na ovakav potez? Pišite nam u komentarima.

Izvor: Noizz.rs

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply