Ispovest kolege programera ubice koji je za dlaku izbegao smrt: “Izleteo je za mnom, da nisam utrčao u autobus ubio bi i mene”

Zaposleni spasavali živu glavu kako su znali i umeli

“Nebojšu Stojilkovića sam kobnog dana sreo na hodniku u firmi i javio mu se. Sedeo sam u kancelariji sa kolegom Markom Filipovićem kad je Nebojša ušao i pucao tri puta u Marka, nakon čega je ušao u salu za sastanke i ispalio još tri ili četiri metka, nakon čega mu se zaglavio pištolj. Iskoristio sam priliku, pobegao iz zgrade i utrčao u autobus.” Ovim rečima počinje ispovest jedan od zaposlenih iz firme “Privredni savetnik za informacione tehnologije” koji je čudom preživeo masakr u preduzeću u Ruzveltovoj ulici u Beogradu.

Podsetimo, Nebojša Stojilković (30) ubio je kolegu Branka Kanjevca, ranio Marka Filipovića, dok je Igor Radenković povređen kad je bežeći od ubice skočio kroz prozor.

– Bilo je strašno! Dok su odjekivali pucnji, svi su se zaključavali po kancelarijama, spasavali su živu glavu. Kad se Nebojši zakočio pištolj, istrčao sam iz kancelarije i prošao kraj njega. U tom trenutku je menjao okvir pištolja. Pokušavao je da ga namesti, ali pošto nije uspeo, istrčao je za mnom. Pomislio sam da me juri, a on je potrčao ka svom automobilu – priča radnik.

Nakon 500 metara uspeo je da uleti u autobus koji je bio u pokretu.

– Izašao sam posle nekoliko stanica i naleteo na patrolu policije, kojoj sam javio šta se dogodilo. Posle toga sam se pešice vratio do firme, sve vreme strahujući da ne vidim Nebojšu. Video sam ispred zgrade Marka krvavog. U tom trenutku nisam znao da je Branko ubijen jer je bio u sali za sastanke – kaže radnik.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On objašnjava da Nebojša nije dobio otkaz.

– Nije hteo da radi u timu i nekoliko puta je odbijao tu ponudu. U četvrtak je otišao iz firme. U ponedeljak smo mislili da se vratio da razgovara o nastavku saradnje ili raskidu ugovora – kaže programer.

On potvrđuje da se Nebojša čudno ponašao.

– Uvek je bio obučen u crnu majicu, pantalone i čizme. Kad bi došao na posao, seo bi za svoj sto bez pozdrava kolegama. Nije išao na proslave, tim bilding, nije se družio ni van posla, iako smo ga zvali. Sa Markom je najviše pričao, pa ga je ipak upucao. Inače, bio je odličan programer, mogao je da bira gde će da radi – rekao je kolega.

(Telegraf.rs)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply