HOROSKOP ZA VIKEND: Kakvu nam sudbinu donosi Mesec u znaku Raka (do 29. januara 2018.)

Ovo je vikend opuštanja i zabave, a evo kakvu će sudbinu vašem znaku doneti položaj planeta!

Ova nedelja je vrlo promenljiva i svaki je dan priča za sebe. U petak, Mesec ulazi u Blizance, ali kako se to događa predveče, većinu će dana biti u Biku.

Mars – planeta muževnosti i nagona, arhetipski muški princip, vladar Ovna, povezan s izgradnjom, stvaranjem, ali čak i s uništavanjem stvari koje nam više ne služe i stoje nam na putu – prelazi u znak Strelca. U tom je znaku više zainteresovan za pustolovine i istraživanje, kaže astrolog Gregory Scott. Takođe, crvena je planeta puno srećnija u vatrenom znaku nego u Škorpiji, dodaje.

“Mars je sad u stanju galopiranja napred i gleda u budućnost, nije zainteresovan da uđe u detalje stvari, zanima ga da čini nešto novo i uzbudljivo.” Mesec i Mars u petak će se naći u opoziciji – želja za otkrivanjem novih informacija ili za putovanjem biće vrlo snažna; pa se želje mogu i stopiti pa ćete, na primer, želeti putovanjem da dođete do novih informacija. Možete li sebi to da priuštite (s obzirom na to da je reč o radnom danu), petak je odličan dan za putovanje, otkrivanje novih stvari, zabavljanje.

Ako to ne možete, i dalje ćete osećati potrebu da na neki način pobegnete – što možete uz pomoć igre, knjige, šireći svoje izbore jer naglasak je na tome da se ide napred i istražuje i otkriva nešto novo, bilo u fizičkom, bilo u intelektualnom smislu, da se iskoristi trenutna energija.

I u subotu je Mesec u Blizancima – vrlo osjetljiv na komunikaciju i pronalaženje novih načina da se nešto obavi – te je u trigonu sa Suncem i Venerom u Vodoliji. Sunce, naš identitet i ono čemu težimo, u Vodolijije usresređen na ideje, razmišljanje i druge ljude. Venera u Vodoliji je usmerena na druge ljude i voli da bude od pomoći. Svo troje se zaista slažu, kaže astrolog, a kvadrat s Neptunom u Ribama dodaje dozu sanjarenja o onome što bi moglo da bude.

Kreativnost i pozitivna energija

“U subotu biste se, na primer, mogli upitati kako da iskoristite svoju inteligenciju, svoje sjajne internetske veštine, svoje komunikacijske veštine da ostvarite svoj san”, kaže G. Scott. Merkur je još u Jarcu, gde je više usmeren na praktično, na ono što se može ostvariti, donoseći uzemljenje, što može biti i ograničavajuće. Zbog kvadrata s Uranom u Ovnu, s tim se nećete miriti, nego ćete biti odlučni na bilo koji način ostvariti svoj san.

Takođe, u subotu bi negativno iskustvo iz prošlosti moglo uticati na vas pri donošenju odluka.

“Zato nastojte stvari da gledate objektivno”, savetuje G. Scott, “i nemojte dopustiti da vas razočaranja i promašaji iz prošlosti prisile da odustanete.” Dodaje kako je kombinacija Blizanaca i Vodolije savršena za one koji u subotu drže govore, javne prezentacije ili lansiraju na tržište bilo kakav nov proizvod. Dan je sjajan za rad, naročito u vezi s javnošću i medijima, pa za rad na internetu, u oglašavanju i jačanju svoje vidljivosti, prepoznatljivosti i opseg na društvenim mrežama.

Mesec će se u nedelju predveče preseliti u znak Raka. To odmah donosi više brižnosti, porodičnog duha, više intuitivnosti i kreativnosti. Mesec u Raku u opoziciji je sa Saturnom u Jarcu i u inkonjunkciji s Marsom u Strelcu. To u mešavinu vode i zemlje donosi vatru – i pomalo konfuzije: pitamo se hoćemo li nešto osećati, ili učiniti, ili pobeći i to jednostavno ignorisati, pa naći nešto drugo. “U nedelju ćete biti skloni da odgalopirate u pogrešnom smeru”, kaže astrolog i upozorava da je naročito pogrešan smer vraćanje u prošlost i izvlačenje nečega što treba ostaviti na miru.

Umesto toga učinite nešto da se zabavite, dan je odličan i za putovanje, za to da bude zaista slobodan dan, nemojte donositi odluke, naročito se nemojte prisiljavati nešto da činite i planirate brdo obaveza (a ni sami ne znate što biste zapravo sa sobom), nego jednostavno dopustite da uživate u sadašnjem trenutku i svemu što će vam dan doneti. Budite otvoreni za sve dobro što vam dolazi u život – to osigurava puno bolji, pozitivan ishod.

(BalkansPress / Sensa klub)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply