Sa tim se suočila i Viki Venes (30) iz Čeltenhama. Viki je lični trener i oličenje zdravog tela. Ona je fitnes fanatik koji u životu nije zapalio cigaru, a hrani se isključivo zdravo. Ipak, Viki boluje od četvrtog stadijuma raka pluća, i to je saznala svega par sati nakon što je nastala fotografija koja sledi.

Žalila se Viki lekarima, koji su joj stalno dijagnostikovali astmu. 18 meseci im je trebalo da otkriju da ima rak pluća, i to samo zato što izgleda tako zdravo.

Čovek koji boluje od raka može da izgleda potpuno zdravo, poručuje ona
ČOVEK KOJI BOLUJE OD RAKA MOŽE DA IZGLEDA POTPUNO ZDRAVO, PORUČUJE ONAFOTO: VICKY VENESS / FACEBOOK

– Ova slika nastala je svega par sati nakon što mi je dijagnostikovan rak pluća u četvrtoj fazi. Imam 30 godina, fitnes sam trener, džogiram, ne pušim i zdravo se hranim. Kada imate kancer, ne morate da izgledate bolesno. Simptomi mogu da budu veoma suptilni i da se pojavljuju tek povremeno. Nažalost, mnogi lekari su moj rak mešali sa astmom. Suština moje priče je, ako se osećate loše, ispitujte sve lekare u okolini. Nemojte da se plašite da ćete biti naporni, smešni i luckasti. Preispitujte sve što kažu i ne odustajte dok ne dođete do pravog odgovora. Ovo je emocionalno i fizički najteža nedelja u mom životu, a sada je vreme za borbu – poručuje Viki.

T.G.