(FOTO, VIDEO) JEZIV CRTEŽ KOJI JE UZNEMIRIO SRBIJU: Poznatom srpskom psihologu došli u stan i odveli dete! ONO ŠTO JE DEVOJČICA NACRTALA SVE JE UPLAŠILO!

BEOGRAD – Klinički psiholog, profesor i pisac Mila Alečković zajedno sa svojim suprugom Ivom Bajatom obratila se nedavno srpskoj javnosti zbog porodične drame kroz koju prolaze od sredine decembra.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

 

Naime, Mila i Iv su bili hranitelji devojčici koja je došla iz izbegličke porodice sa prostora Kosova i Metohije.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

 

“Preuzeli smo je na hraniteljstvo kada je imala šest godina, potpuno legalno, a onda su nam sredinom decembra došli na vrata zaposleni iz Centra za socijalni rad iz Obrenovca i Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu da vode devojčicu u drugi dom”, ispričala je Mila na snimku koji je objavljen pre nekoliko dana.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

 

Mila je napomenula da je devojčica kada je došla kod njih bila u užasnom stanju.

 

“Dete je bilo u fizičkom i psihičkom rastrojstvu, sa trulim zubima, ranama i plikovima na koži, uplašena i u konstrantnom strahu”, govori ona.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

 

Na konferenciji za medije, čuveni psiholog pokazao je crteže devojčice po dolasku u njihovu porodicu koji su ih zabrinuli.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Devojčica je nacrtala grob u kojem su ona, Mila, njen suprug i učiteljica.  Mila je sa stručne strane objasnila da je to bio strah devojčice od smrti koji je bio povišen i da je morala sa njom da radi na tome kako bi ga polako prevazilazila.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Mila i njen suprug, inače Francus po nacionalnosti, prihvatili su dete, kako kaže sa velikom ljubavlju, upisali je u elitnu školu, hranili je, lečili i radili na njenom samopouzdanju.

 

“Teško joj je bilo u početku da se privikne na nas, na novu sredinu, školu, izborili smo se da bude u odeljenju kod učiteljice koja je takođe poreklom sa Kosova, kako bi mogla da se poistoveti sa nekim i kako bi učiteljica mogla da je ohrabruje”, objašnjava Alečković.

 

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Nakon što se devojčica uklopila, dobila na samopouzdanju, počela je da crta vesele crteže gde su prikazani drugari iz odeljenja i porodice.

 

Alečković napominje da su se sredinom decembra najavili iz Centara da posete porodicu i vide kako je devojčica, da bi je kada su došli odveli u drugu porodicu.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

 

“Službenici ovih centara su mlatili nekim rešenjem da dete napušta našu porodicu, a meni to rešenje niko nije unapred poslao. Ne znam ni razlog zbog čega su odveli devojčicu, samo su nam rekli da nismo ispoštovali neka pravila, a ja ne znam koja. Naravno da nisam želela da potpišem rešenje, upali su nam u stan, na agresivan način saopštili da devojčica mora da nas napusti, a nas niko nije ni upozorio niti rekao zašto”, tvrdi profesorka i klinički psiholog.

 

 

Mila je rekla na kraju video snimka da je predala žalbu Centrima jer ih niko nije obavestio da će odvesti dete, ali dodaje da su podneli i krivičnu prijavu i da se neće smiriti dok ne spasu dete.

 

(Kurir.rs/Foto: Dragana Udovičić)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply