(FOTO) ALBUM PRVENAC IZ FORE POLOŽILI U KOVČEG, PA POKRENULI LANAC NESREĆA: Gatara predvidela tragedije Montenigersa, a Nigor sve pamti…

Reper Igor Lazić, poznatiji kao Nigor, nekadašnji član popularnog hip-hop benda Montenigersi, objavio je nekoliko fotografija na Instagramu pokojnog Nebojše Saveljića Nebe i rastužio svoje pratioce.

Nigor i Neba bili su članovi crnogorske rep grupe Montenigersi sve do Nebine pogibije 1999. godine.

 

Igor nikad nije zaboravio prijatelja, iako ga retko spominje jer mu to budi tužne i teške uspomene, sad je objavio fotografija na kojima su njih dvojica u studiju, tramvaju, uvek nasmejani i vedri.

Podsetimo, 31. oktobra 1999 godine, Nebojša Nebo Saveljić poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica – Cetinje. Taj je tragični događaj doveo do kraja benda Monteniggers, ali podstakao Igora Lazića da snimi duet sa Vladom Georgievim “Ne brže od života”, posvećenu Nebojši.

Montenigersi su pored Nigora i Nebe imali još jednog člana Duška Nikolića koji je preminuo 1996. od leukemije nedugo pošto su objavili prvi albuma.

Postoje razne priče o prokletstvu Monteniggersa zbog smrti dvojice članova, takođe mnogo je pisano i o Igorovom životu i teškim emotivnim stanjima zbog ovih nemilih događaja.

Naime, nakon smrti Duška Nikolića, bolom skrhani i potreseni Nigor i Nebo su mu posvetili pesmu “Voleli bi da si tu”, a zajedno sa njim u kovčeg su položili i svoj album prvenac, tačnije audio-kasetu!

 

Svojevremeno je jedna gatara Igoru ispričala da je to što su uradili bila inicijalna kapisla za sve dalje tragedije koje su se dešavale samim članovima grupe, ali i njihovim bližnjima.

(Kurir.rs/Foto Pritnscreen/Youtube)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply