FacebookSrbija.com
Wellness & Spa hoteli Srbije

Facebook korisnici ne vole Twitter

Datum : 13.04. 2011. | Sekcija: Informacije

Korisnici društvene mreže Facebook u Srbiji u glavnom nisu ljubitelji Twitter-a, pokazuje anketa koju smo sproveli na sajtu FacebookSrbija.com i u kojoj je učestvovalo blizu 600 ispitanika. 65 posto anketiranih nema pozitivno mišljenje o Facebook-u. Samo 6 posto se izjasnilo da im se Twitter dopada više nego Facebook.

Marketing

Zanimljivo je da 7 posto anketiranih planira da se registruje na Twitter, dok je 6 posto onih kojima se Twitter i Facebook podjednako dopadaju. Nije mali procenat (16 posto) onih koji se pitaju Šta je to Twitter?.

Twitter je za razliku od Facebook mreže na prvi pogleda manje zabavan, ali može biti mnogo bolje mesto za učenje i ne-gubljenje vremena jer Twitterom kruže informacije iz prve ruke, iz raznih oblasti, sa raznih dešavanja. Zanimljivo statističko poređenje od pre nekoliko meseci možete ovde pogledati.

Korisnici Twittera se neće mnogo naljutiti što je njihova omiljena društvena mreža manje voljena od Facebook-a u Srbiji. Jedna od izreka koja se provlači na našem internetu kaže: “Na Fejsbuku su oni sa kojima si išao u školu, na Tviteru su oni sa kojima bi voleo da ideš u školu” što dovoljno govori o nekoj vrsti pripadnosti konkretnoj društvenoj mreži.

Za razliku od korisnika Fejsbuka kojih u Srbiji ima oko 2.7 miliona, prema poslednjim informacijama Twitter broji oko 220.000 članova iz Srbije. Korisnici Twittera često organizuju i TweetUp okupljanja (dobro, ne baš svih 200.000) i na taj način postaju homogenija zajednica.

Facebook okupljanja su se za sada u glavnom koristila u negativnom kontekstu eksploatacije bredna Facebook, pa tako možemo često čuti da se tamo ili ovamo dešava Facebook žurka.

Ukoliko imate Facebook nije vam zabranjeno da otvorite i nalog na Twitteru.

Foto @ chaaps.com


Autor: Miloš Petrović