DUGA SE UKAZALA U KIKINDI UOČI SVETOG LUKE: Evo šta prema drevnom verovanju to znači (FOTO)

Duga na nebu je pojas Svetog Luke.

Odavno se nije desilo ono što se danas dogodilo u Kikindi – da se uoči Svetog Luke pojavi duga na nebu! Naši preci su baš uoči Lučindana znali da čekaju božji znak, jer je, prema verovanju, dugadokaz da Sveti Luka moli Boga za nas!

Konačno pronađen kraj duge: Evo kako izgleda

Danas se luk u raznim bojama ukazao u Kikindi, u blizini granice s Rumunijom, i to posle jakih olujnih vetrova i nevremena koje potresa teritoriju cele Srbije ovih dana. Nakon kiše i olujnog vetra koji i na prostoru severnog Banata duva već nekoliko dana, priroda nam je baš danas poslala očaravajuću sliku na nebu.

Očigledno da nam nešto poruči, pa su nakon kiše, oko 16 sati iznad Kikinde ljudi ugledali prelepu dugu. Horizont banatske ravnice obasjan svetlošću očarao je sve one koji su mogli da vide igru svetlosti.

Foto: Telegraf

Prelepa duga zabeležena je okom novinarke Telegrafa.

Foto: Telegraf

Pa zato, ako vas muče životni problemi- male plate, nemirna deca, nerazumevanje u porodici, sve ima svoj kraj. I baš kao u bajkama, posle kiše i oluje, uvek dođe Sunce i prelepa duga, a prema narodnom verovanju iz brdskih krajeva –  duga na nebu je pojas Svetog Luke. Sveti Luka moli Boga za nas!

(D. I.)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply