Detaljna prognoza za SVAKI PRAZNIČNI DAN: Evo kada će biti i do 15 stepeni, a kada će PADATI KIŠA

Tokom novogodišnjih praznika u Srbiji se očekuje veoma toplo vreme, pa će već prvog dana u 2018. godini najviše dnevne temperature biti gotovo prolećne. Kako poručuju meteorolozi, u novogodišnjoj noći biće vedro i suvo, a padavina neće biti ni na najvišim planinskim vrhovima.

1. januara gotovo prolećne temperature, idealno za šetnje

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija1. januara gotovo prolećne temperature, idealno za šetnje

Subota

Već u subotu, 30. januara, nas očekuje pretežno sunčano vreme, sa niskom jutarnjom temperaturom, koja će se kretati od minus četiri do nule. Ipak, kako navodi Slobodan Sovilj iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom dana temperatura će porasti i do devet stepeni.

– U nedelju će jutarnja temperatura biti slična, ali nas očekuje rast maksimalne dnevne temperature – kaže Sovilj.

Prognoza za Beograd

Foto: screenshotPrognoza za Beograd

Nedelja

Meteorolozi predviđaju da će na dan dočeka Nove godine biti izmereno između šest i 12 stepeni, kao i da će biti pretežno sunčano vreme. U novogodišnjoj noći takođe će biti toplo za ovo doba godine, a temperature će se kretati između nule i šest, a u Beogradu između tri i šest stepeni.

Prognoza za Novi Sad

Foto: screenshotPrognoza za Novi Sad

– Noć će biti uglavnom vedra, sa slabim vetrom. Na krajnjem severu moguće je naoblačenje, ali ne bi trebalo da bude padavina – dodaje Sovilj.

Ponedeljak

U Novu godinu, 1. januara, ući ćemo sa prolećnim temperaturama. One će se kretati od 10 do čak 15 stepeni. Ponedeljak će biti topao i sunčan, a tek kasno u noć na severozapadu Srbije doći će do naoblačenja sa kišom.

Prognoza za Niš

Foto: screenshotPrognoza za Niš

Utorak

Dan kasnije, u utorak, naoblačenje će se proširiti i na ostale delove Srbije, očekuje se kiša, kao i sneg u višim planinskim predelima. Doći će do blagog pada maksimalne dnevne temperature, koja će se kretati između osam i 11 stepeni.

Prognoza za Kragujevac

Foto: screenshotPrognoza za Kragujevac

Do četvrtka će u Srbiji preovladavati pretežno oblačno vreme i malo hladnije, mestimično sa kišom, a u planinama sa snegom. Od petka će ponovo biti suvo i toplije.

Biometeorološka prognoza za subotu

U RHMZ očekuju relativno povoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih osoba. Oprez se i dalje savetuje cerebrovaskularnm bolesnicima, kao i osobama sa disajnim tegobama u toku prepodneva. Kod osetljivih osoba mogući su glavobolja i problemi sa snom.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply