CEO ŽIVOT IZA REŠETAKA Ovo su žene iz Srbije koje su zbog najbrutalnijih ubistava svojih NAJMILIJIH osuđene na NAJVEĆE ZATVORSKE KAZNE

Ukoliko Apelacioni sud potvrdi kaznu od 30 godina zatvora Teodori Viktorović (41), na koju je pre nekoliko dana osudi beogradski Viši sud zbog ubnistva majke i babe u martu 2015. godine u njihovom zajedničkom stanu na Vračaru, ova glumica će biti druga žena po dužini kazne u kazamatu u Srbiji.

Teodora Viktorović osuđena je na 30 godina zatvora

Foto: FacebookTeodora Viktorović osuđena je na 30 godina zatvora

Naime, na kazne veće od izrečene ovoj glumici u Srbiji su osuđene samo dve žene u Srbiji, ali jedna od njih, bosanska državljanka Magdalena Balać, već godinama izmiče pravdi.

Pripadnice “slabijeg” pola osuđena na najveće kazne mahom su učestvovale u ubistvima svojih najbližih – dece, supruga. Ipak, ima i oni kojima je sud izrekao drakonske kazne zbog klasičnog kriminala, ubistava iz koristoljublja.

Rekorderka: Ana osuđena na 37 godina zbog ubistva ćerkice

Rekorderka po kazni, iako joj sud nije izrekao maksimalnu robu – 40 godina, Ana Filipović iz Beograda osuđena je na 37 godina zatvora za najmonstruozniji zločin, ubistvo svoje trogodišnje ćerkice Katarine Janković 17. jula 2005. godine.

Njenom ljubavniku Mališi Jevtoviću izrečena maksimalna kazna zbog silovanja i ubistva devojčice.

Visoke kazne sudija je obrazložio time da je “dete trpelo svirepo maltretiranje, da je imalo više od 50 teških povreda po telu, a da su povrede nanete rukama, nogama i polnim organom”.

Sud je utvrdio da je Jevtović u Zvezdarskoj šumi trogodišnju Katarinu silovao, tukao je i zadao joj povrede od kojih je preminula, kao i da je bio svestan svog dela, dok mu je Filipovićeva u tome sa umišljajem pomogla i “puštala da ide sa njenom ćerkom sam u šumu i prikrivala povrede koje je devojčici nanosio i tragove”.

Magdalena Balać će iza rešetaka provesti 35 godina

I dok je Ana Filipović odslužila trećinu zatvorske kazne, vicešampionka Magdalena Balać, od tri i po decenije boravka u zatvoru zaštitilo je državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Magdalena Balać

Foto: Privatna arhivaMagdalena Balać

Balaćeva je, pred tadašnjkim Okružnim sudom u Nišu, osuđena u odsustvu zbog dvostrukog ubistva Bratislava Manojlovića (42) iz Aleksinca i njegove supruge Gorice Stanković (40) 20. jula 2005. u Aleksincu.

Na istovetnu kaznu je osuđen Danijel Dedajiću (33) iz Aleksinca zbog podstrekivanja, a sud je ustanovio da je Balaćeva supružnike ubila iz koristoljublja.

Kako nije bila dostupna srpskom pravosuđu za njom je raspisana međunarodna poternica, na osnovu koje je u aprilu 2008. uhapšena u Šamcu. Od ekstradicije međutim “zaštitilo” ju je državljanstvo BiH, jer tada ova država nije izručivala svoje državljanje, pa makar bili osuđeni i za najteže zločine u inostrastvu.

Magdalena Balać je puštena iz pritvora i od tada joj se gubi trag. Srbija i BiH su inače, posle potpisale bilateralni ugovor koji omogućava izručenje svojih državljana koji se terete za najteža krivična dela, ali je Balaćeva na vreme “umakla”.

Nataša Petrović 30 godina zbog podstrekivanja na ubistvo muža

Treće mesto, za sada, sa Teodorom Viktorović deli Beograđanka Nataša Petrović. Ona je na tri decenije zatvora osuđena zbog podstrekavanja na ubistvo muža Nenada 14. aprila 2007. na istu kaznu je osuđen i Nenad Barači (53), nekadašnji policajac Jedinice za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade SUP Beograd, koga je Petrovićeva nagovorila da ubije njenog muža.

Nataša Petrović je inačen pravosnažnost presude čekala na slobodi, na koju je pustio Apelacioni sud i to posle sedam godina provedenih u pritvoru. Posle pravosnažnosti presude upućena je u zatvoru u Požarevcu.

U Srbiji samo jedna žena osuđena na 40 godina robije – Ubila taksistu zbog 597 dinara

Iako u zatvoru u Srbiji nema žene koja služi maksimalnu kaznu, sud u Beogradu ipak je jednoj pripadnici “nežnijeg” pola izrekao 40 godina robije. To je bila Olivera Krsmanić iz Prnjavora kod Šapca. Ona je na maksimalnu kaznu bila osuđena zbog ubistva taksiste Nezira Šišića u noži između 11. i 12. aprila 2005. u Beogradu. Taksisti je hladnokrvno pucala u potiljak jer nije želela da plati račun od 597 dinara!

Olivera Krsmanović

Foto: Privatna arhivaOlivera Krsmanović

Apelacioni sud je uvažio žalbu njenih branioca, pa joj je kazna smanjena na 15 godina robije. Iz zatvora će izaći u aprilu 2020, jer je, posle dve trećine odslužene kazne, odbijen njen zahtev za uslovnim otpustom.

Najpoznatija srpska prevarantkinja

Zanimljivo je da je “šampionka” Ana Filipović u zatvoru bila žrtva prevarantkinje Radmila Ikić. Možda najpoznatija srpska prevarantkinja Radmila Ikić je cimerka u zatvoru u Požarevcu, ubedila da joj je platila advokata koji će je izvući iz zatvora, pa joj je Ana Filipović poklonila svu garderobu i cipele.

Za žene zločince kobna 2005.

Interesantno je da su dve najveće kazne, koje su izrečene ženama, za zločine počinje u roku od samo tri dana! Trogodišnja ćerkica Ane Filipović ubijena je 17. jula 2005. Tri dana kasnije Magdalena Balać je ubila bračni par u Aleksincu. Te godine, ali tri meseca ranije, i žena koja je jedina bila osuđena na maksimalnu kaznu, koja joj je zatim smanjena, Olivera Krsmanić ubila je taksistu.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply