BOLNA ISPOVEST OCA POSLE UBISTVA SINA ADVOKATA Nemanju sedam sekundi delilo od smrti!

Advokatski pripravnik Nemanja Stojanović (28) iz Jagodine, koji je ubijen greškom izbegao bi sigurnu smrt da je svega sedam sekundi kasnije stigao ispred zgrade u ulici Braće Dirak u Jagodini u kojoj je stanovao!

Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je metak profesionalnog ubice 13. septembra, u 2.45 ujutro, bio namenjen njegovom komšiji sa kriminalnim dosijeom, koji se u isto vreme vraćao iz grada. Nemanju je ubica presreo na ulazu i pucao mu u grudi i glavu. Sve upućuje da će zamena identiteta otkriti motiv ubistva.

– Nemanju je sedam sekundi delilo od smrti. Da je u kafiću ostao da posluša pesmu do kraja, sada bi bio živ. Ne znam šta da mislim i kažem. Tužilaštvo, policija i advokati rade na slučaju danonoćno i svima im se zahvaljujem. Od ponedeljka ću se uključiti i ja. Nemam mira da bih sedeo kod kuće – kaže neutešni otac Milovan Miki Stojanović.

Nemanju je poznavala cela Jagodina, pomagao je svima koji bi mu se obratili za pravni savet. Pamte ga kao dobrog, kulturnog i vaspitanog mladića. Za dve nedelje trebalo je da polaže pravosudnu ispit i da se oženi.

-Iščupali su mi srce iz grudi. Nemanja je bio moj lepotan, moja uzdanica, moje sve! Bili smo maltene partneri u poslu, svi su se njemu obraćali za savet. Meni je delio savete kao da ima veliko iskustvo. Kolege su govorile da je mnogo bolji od mene, to mi je godilo, bio sam ponosan. Nema ga više i ja više nisam čovek, već ruina. Živim za dan kada će ubica biti pronađen – priča Miki.

Za tri decenije bavljenja advokaturom on kaže da mu niko nije pretio. Zbog toga mu teško pada što je Nemanja ubijen greškom i što je brutalno likvidran na početku života.

 – Puna mi je kuća svaki dan, dolazi rodbina i prijatelji, pomažu u istrazi, hvala svima. Hvala advokatima i komori što se zalažu da ubica bude pronađen, da se što hitnije razreši slučaj. Kada pronađu ubicu, to će mi biti najveća satisfakcija – kaže Miki.

Tužilac Višeg suda Nenad Necić saopštio je da je otkrivanje ubice jedan od najvećih prioriteta policije i tužilaštva.

– Pregledaju se snimci sa kamera kako bi se proverilo da li je te noći nešto bilo sumnjivo. Reč je o velikom poslu tužilaštva i polcije. Prevrnućemo i nebo i zemlju kako bi rasvetlili ovaj slučaj – kaže naš izvor blizak istrazi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply