Bila sam kod vračare, i ono što sam čula sledilo mi je krv u žilama

„Danas se osećate kao šargarepa“ pisalo mi je u horoskopu pre nekoliko godina koji sam pročitala u jednom našem listu. U dnevni, mesečni, ljubavni ili godišnji horoskop ne verujem. Ne verujem Tarotu sa TV Duge, niti Vidovitoj Zorki. Horoskope čitam samo iz zabave. Svaki put se slatko nasmejem kada saznam da ću dobiti povišicu.

Jedina stvar u šta delimično verujem jesu karakteristike određenih znakova. Međutim, jednom prilikom sam posetila ženu koja gleda u natalne karte. Naravno, nisam išla zbog sebe, već sam otišla umesto jedne drugarice koja silom prilika nije mogla da ode. Fina gospođa mi je prenosila šta prijateljici poručuju zvezde, a ja sam vešto zapisivala.

U Novom Sadu postoji mnogo osoba koje se bave gledanjem u natalne karte, neki od njih su prevaranti, neki su pak zaista stručni i školovani. A prema rečima moje drugarice ta žena je „prava“ i sve pogađa. Ja bih tada samo prevrnula očima i odgovorila:

– Na kakve ti gluposti trošiš pare.

buducnost-poricanje-natalna
Foto: astro-tarot.rs

Ali sam ipak morala da odem. Bila je zima i već je uveliko pao mrak i ja sam imala tremu – ne znam zbog čega. Kada sam stigla i smestila se, prvo što sam primetila jeste to da je žena veoma komunikativna i prijatna. Ponudila mi je čaj i ja sam prihvatila.

Da bi vam neko gledao u natalnu kartu, morate da kažete datum i tačno vreme kada ste rođeni. U suprotnom, ništa od proricanja budućnosti.

Na moje iznenađenje nije bilo karata, kristalnih kugli niti bilo šta slično što možemo videti u filmovima ili na televiziji. Na polici ispod tv-a ređala se literatura sa astrološkim naslovima. Upitala sam je za te knjige, a ona mi je odgovorila da je odlazila na razne edukacije kako bi se usavršila u ovom poslu. Ispričala mi je da se natalna karta pre crtala ručno, a da se danas zahvaljujući tehnologiji taj put skratio i da se računanje obavlja pomoću programa na računaru. Datum i vreme rođenja se unesu u taj program i ono automatski izbaci natalnu kartu.

kristalna-kugla-vracanje
bif.rs

Pošto sam joj se svidela, želela je da virne u i moju natalnu kartu – i to besplatno! Da budem iskrena, malo sam se uplašila pošto nisam osoba koja želi da zna unaped koliko mi je godina života ostalo. Kako je počela da unosi moje podatke, tako sam ja osećala da mi krv nadolazi u obraze i uznemirenost je polako počela da vlada mojim telom. Plašila sam se onoga što će mi reći. Dok sam ja u glavi smišljala najcrnje scenarije, prva stvar koju mi je rekla bila je:

– Jao pa ti si umetnica, glumica, plesačica, šmizla. Voliš scenu, reflektore.

Ja sam se šokirala. Žena koja me prvi put vidi u životu je na samom početku pogodila šta sam ja zapravo. Dobro, nisam glumica, ali se već 13 godina bavim recitovanjem, što znači da sam često na sceni pod reflektorima – i zaista uživam u tome. S druge strane, plesom se bavim već 3 godine, naravno čisto rekrativno.

proricanje-buducnosti-iz-karata-natalna
Foto: astrosavjetnici.com

– Ma slučajnost – mislila sam u sebi.

Sledeća stvar koju mi je rekla jeste ta, da imam dugu vezu i to sa škorpijom. Ja sam u tom momentu htela da se prevrnem sa kauča na kome sam sedela. Zaista je tako! S momkom sam u vezi već skoro 5 godina i on jeste škorpija u horoskopu.

Potom su usledile teme vezane za budućnost. E tu sam počela polako da se preznojavam.

– Imaćeš problema sa vratom – rekla mi je.

– Možda mislite na štitnu žlezdu ili na grlo. S tim već imam problema – govorila sam joj.

– Ne, ne baš ćeš patiti od bolova u vratu – ubeđivala me je.

tarot-buducnost-karte
Foto: travelswithnina.com

Iskreno, nisam joj poverovala, ali sam odglumila da jesam. Međutim, u poslednjih pola godine zaista patim od ukočenosti i bolova u vratu. Još jedna slučajnost?

Na redu je bila tema vezana za posao. Rekla mi je da ću na profesionalnom planu uraditi nešto što će mi otvoriti vrata, da ću se baviti novinarstvom, da neću biti VIP ličnost, već da ću raditi nešto preko interneta i to verovatno od kuće.

poricanje-buducnosti-kugla
Foto: linkedin.com

Slatko sam se tome nasmejala pošto pod jedan, ni u najluđim snovima nisam želela da se bavim novinarstvom, a kamo li da uradim nešto što će mi olakšati „put do zvezda“. Jedva sam čekala da završim fakultet i da više nikada, nikakvih dodirnih tačaka nemam sa profesijom za koju sam se edukovala. Pod dva, poslovi preko interneta kod nas nisu toliko razvijeni da bih ja mogla kao u Americi da radim od kuće – iako mi je to bila najveća želja. Međutim, žena je sve pogodila! Da idemo redom:

Napisala sam priču, Baka Julijana – Novosađanka sa najstarijom vozačkom dozvolom, koja se Novosađanima svidela – čak ju je i nekoliko drugih medija prenelo. Nisam VIP ličnost, ali da, bavim se novinarstvom i to internetskim novinarstvom koji omogućava rad od kuće. Šokantno, znam.

kristalna-kugla-komad-razbijeno
Foto: huffingtonpost.com

Iz mog ličnog iskustva mogu reći da žena nije prevarantkinja i da su glasine koje kruže u krugovima ljubitelja natalnih karata zaista istinite – da je ona jedna od najboljih u Novom Sadu. I zaista me ne čudi što ima „mušterije“ iz celog sveta.

Od silnih podataka koje mi je navela, samo su mi najbitniji ostali u pamćenju. Što se čovek više trudi da zapamti, to više zaboravlja. A ono što mi drugarica ne može oprostiti, jeste to što nisam pitala kada ću se udati. Ma kome je još udaja na pameti?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply