BILA JE OLIČENJE LEPOTE Poznata glumica je imala buran život, a čoveka u kojeg se ludo zaljubila, njena ćerka je UBILA NOŽEM

Njena lepota i talenat su bili inspiracija za mnoge reditelje. Shodno izgledu i ljubavi prema glumi postala je jedna od omiljenih. Ipak, život nadaleko čuvene Lane Tarner nije bio ni malo jednostavan.

Rođena je 1921. godine u gradu Valacu kao ćerka tamošnjeg rudara. Majka ju je rodila sa 16, a otac je u tom trenutku imao 18. Živeli su na ivici siromaštva, ali su se svi zajedno preselili u San Francisko u potrazi za boljim životom. Njen otac je ubrzo nakon toga ubijen, a majka se razbolela. Ona je sa društvom radila poslove od kojih je prehranjivala majku i sebe.

Ubrzo nakon toga ju je ispred kioska na odmoru u školi zapazio poznati novinar koji ju je fotografisao, a kada su objavljene njene slike, svi su se pitali ko je ona. Ubrzo, Lana Tarner postaje poznata i snima prvi film. Rola u ostvarenju “Poštar uvek zvoni dva puta” ju je vinula u holivudski vrh. Uloge su se ređale, a vremenom su uz uloge dolazili i muškarci.

Lana Tarner

Foto: ProfimediaLana Tarner

Udavala se čak sedam puta, a ne zna se broj ljubavnika koje je imala. Ipak njena najveća ljubav je, prema priči, bio njen telohranitelj poznat kao “Džoni Oskar”. Ipak, često su imali nesuglasice, a jednom prilikom su se toliko posvađali da je njena ćerka morala da reaguje kako bi ih razdvojila. U naletubesa, ćerka uzima nož i zabija u grudi njenog ljubavnika. Ubrzo je Džoni umro, a to ostavilo veliki trag na Lanu. Nakon toga su se tabloidi bavili njenim životom u potpunosti, a i sama je govorila da je to događaj koji joj je uništio život.

Umrla je 1995. godine u Kaliforniji u 73-oj godini života.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply