Argentinska podmornica jedna u nizu: JEZIVE PRIČE o NESTANCIMA čitavih posada koje nikada nisu nađene

Serija neobjašnjivih slučajeva
 Nestanak argentinske vojne podmornice ARA San Huan prošle srede izazvao je pravi šok u svetu. Potraga nije dala nikakve rezultate, a ovo nije prvi slučaj misterioznog nestanka objekata, posle kojih više nijednom od njih, nije bilo ni traga ni glasa.

Još uvek su sveža sećanja na nestali malezijski avion koji nikada nije pronađen, a ovakvih nesreća je bilo na desetine.

Ara San Huan podmornica

Ara San Huan podmornica
Foto: Reuters

Kobni let

“Boing 777” kompanije “Malezija erlajns” nestao je 8. marta 2014. godine na letu iz Kuala Lumpura prema Pekingu. Nestalo je 239 putnika i članova posade.

 

Delovi aviona pronađeni su na obalama Afrike, ali nikada nije utvrđeno da su oni baš pripadali malezijskom avionu.

Bermudski trougao

Prostor između juga Floride, obala Portorika i Bermudskih ostrva, nazivaju još i Đavolji trougao. Na ovom prostoru nestajalo je na desetine aviona i brodova.

Zastrašujuća svedočanstva o Bermudskom trouglu postoje još od vremena Kolumbovih putovanja, a slučajevi nestanaka, za koje je čuo ceo svet su nešto novijeg datuma.

Prvi zabeleženi nestanak se desio 1918. godine. Tada je nestao brod ”Kiklop” sa 306 članova posade o kojima se ni dan danas ništa ne zna.

Bermudski trougao

Foto: Profimedia

Poznat je i čuveni Let 19, kada je 5. decembra 1945. godine nestalo 5 aviona mornaričke avijacije SAD, sa iskusnim pilotima koji su do trenutka nestanka vodili uobičajeni radio-razgovor i ničim nisu ukazali na bilo šta neobično. Medijska kampanja koja je nastala posle toga, pokrenula je lavinu koja i danas tutnji svetom.

Nestanak podmornica nuklearnih sila

Četiri podmornice nestale su na različitim mestima i u različito vreme 1968. godine. Podmornice su bile iz Amerike, Izraela, Francuske i Sovjetskog saveza.

Ono što čitavoj priči daje tajanstven ton je činjenica da vojska uvek zna gde su joj plovila, podmornice pogotovo. Takođe, kada je posada u problemu, ipak ostaje dovoljno vremena da pošalju signal za pomoć, pa većina podmornica bude pronađena. Međutim, ništa od ovoga se nije desilo a četiri podmornice nikada nisu pronađene.

Postoje teorije o misterioznom zataškavanju od strane vojske i vlada, ali nikada ništa nije potvrđeno.

Ruska nuklearna podmornica Vladimir Monomah

Sumporna kraljica

Brod poznat pod imenom “Sumporna kraljica” bio je dugačak 160 metara i služio je kao tanker za transport nafte tokom Drugog svetskog rata. Kasnije je bio prenamenjen da prenosi tečni sumpor, zbog čega su rezervoari bili na visokoj temperaturi što je često izazivalo male požare. Oni su bili toliko česti da je posada uskoro počela da ih ignoriše.

 

Sam brod je bio u prilično lošem stanju, ali i dalje je nastavio da prevozi sumpor do 1963. godine. U februaru te godine, dva dana nakon što su krenuli iz Teksasa nakrcani sumporom, poslali su rutinsku radio poruku koja nije ukazivala na probleme. Nakon toga, niko nije uspeo da uspostavi komunikaciju sa brodom, a “Sumporna kraljica” je jednostavno nestala sa radara.

 

Postoje brojne teorije o njenoj sudbini, a najveći broj njih tvrdi da je brod eksplodirao. Nagađalo se i da se brod prevrnuo i naprosto raspao zbog lošeg stanja. Tela posade od 39 članova nikad nisu pronađena, iako je pronađeno nekoliko prsluka za spasavanje.

Čarolija

U decembru 1967. vlasnik hotela u Majamiju Den Barak odlučio je da gleda božićna gradska svetla iz kabine svog luksuznog broda nazvanog “Čarolija”. U pratnji Patrika Hogana, isplovili su milju na otvoreno more, a brod je bio u dobrom plovnom stanju. Oko 21 sat Barak je radiom tražio vuču natrag do luke, prijavljujući da je njegov brod pogodio nepoznati objekt.

 

Uprkos tom incidentu, nije zvučao zabrinuto, a on je sam učestvovao u izgradnji broda pa je znao da brod ima poseban trup koji ga čuva od potonuća. On je potvrdio svoj položaj Obalskoj straži i rekao da će upaliti signalnu raketu da bude uočljiviji. Obalskoj straži je trebalo samo 20 minuta da dođu do te lokacije, a kad su stigli brod je jednostavno nestao. Na kraju su pretražili oko 1.300 kilometara okeana, ali dvojica muškaraca i brod nikada nisu pronađeni.

Leteći tigar nikad nije sleteo

Američki vojni avion “Leteći tigar” na letu 793, napustio je 1962. godine Guam sa 20 putnika i članova posade i poleteo prema Filipinima na koje nikada nije stigao.

Američki transportni avion

Foto: Profimedia/ilustracija

Do danas ne postoji nijedan relevantan dokaz o tome šta se dogodilo. Jedan tanker prijavio je intenzivnu svetlost u vreme leta vojnog aviona, ali na osnovu toga nije bilo moguće doći do dokaza ili traga koji bi spasioce i kasnije istražitelje doveo do otkrivanja aviona.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply