Žena koja se potpisala kao Aleksandra58 iznela je na forumu Babycenter.com problem sa kojim se suočila a sve žene su na tu situaciju odreagovale burno.

– Muž i svekrva su obrijali glavu našeg deteta. Već smo nas troje pričali neobavezno na tu temu (njih dvoje su mi objasnili zašto je “dobro” obrijati glavu bebi pre oko nedelju dana i izričito sam bila protiv toga).

Juče dolazim sa posla kući i u sobi zateknem ćelavu bebu!

Ne znam šta misle da će time postići a rezultati me baš i ne interesuju. Ono što me užasava je činjenica da su to uradili bez moje dozvole i na nagovor njegove majke. Ionako sam više nego besna na nju jer je oko Nove godine svratila kod nas i nije prestala da ljubi dete iako je bila prehlađena. Sada mi jadna ćelava bebica izgleda presmešno, a ne znam ni kako je uspela da izdrži tu torturu – kaže Aleksandra.

Reakcije ostalih mama na forumu bile su više nego burne.

Prvo šišanje je velika stvar i za dete i za roditelje
PRVO ŠIŠANJE JE VELIKA STVAR I ZA DETE I ZA RODITELJEFOTO: PROFIMEDIA

– Ne znam šta bih im uradila da mi oćelave bebu iza leđa, ali znam da se ne bi završilo dobro po njih dvoje – kaže jedna mama.

Neke mame, doduše, kažu da im nije jasno zašto se Aleksandra toliko iznervirala kad je to “samo kosa, ionako će brzo da poraste”.

– Stvar je u tome da me je podjednako iznervirao i moj muž koji pojma nema o odgoju deteta i bez pogovora sluša zastarele majčine savete, čak i kada ja kažem da je to glupo – objašnjava dalje Aleksandra.

– Na tvom mestu ja bih posle toga zabranila svekrvi da ostaje sama sa detetom, bez tvog nadzora – oštra je jedna mama.

A šta vi kažete, šta biste uradile na Aleksandrinom mestu?

T.G.