Ako ste TANKI SA PARAMA , imamo sjajan predlog GDE DA LETUJETE ove godine!

Crna Gora odavno nije povoljno mesto za letovanje, a ni Grčka i Bugarska. U našoj neposrednoj blizini nalazi se zemlja koja takođe izbija na more, a cene su pristupačne i za najpliće džepove!

U pitanju je Rumunija, koja se graniči direktno sa Srbijom, a u nastavku teksta pokazaćemo vam gde sve možete da odete i kako da uštedite.

Najpopularnije destinacije svakako su Mamaja i Konstanca, koje obiluju dobrom ponudom i zabavom kao što su na primer, žičara i akva park, a cene hrane i pića su slične kao kod nas. Bez obzira da li se odlučite za hotelski ili privatni smeštaj, cene se kreću od 5 do 10 evra po noćenju.

KAKO DO RUMUNIJE?

Jedina prepreka do letovanja u Rumuniji je ta što srpske turističke agencije ne organizuju aranžmane do tamo, što znači da morate sami da se snađete.Ako putujete automobilom, očekuje vas 10 sati vožnje do tamo. Postoji i druga opcija, a to je da iz Srbije odete do Temišvara, a zatim odande uhvatite neki lokalni prevoz do mora.

Preko kombi prevoznika, karta do Temišvara je 20 evra u jednom pravcu, a 40 u povratno, i potrebno je rezervisati kartu nekoliko dana unapred. Još jedna od popularnij opcija je i servis Blablacar, preko kog se povezujete s vozačima i sa njima delite troškove prevoza (primera radi, preko ovog servisa možete otići do Budimpešte za 1500 dinara).

NAJPOPULARNIJA LETOVALIŠTA

Najpopularnija letovališta u Rumuniji su svakako Konstanca i Mamaja. Konstanca se nalazi na samom istoku zemlje, blizu granice s Bugarskom, a osim što je povoljna, obiluje dobrom zabavom. Tik do Konstance nalazi se Mamaia, koja je podređena provodu mladih. Naravno, svakako je najbolje da na internetu pročitate recenzije i sami odlučite koji grad vam najviše leži, uostalom, Bugarska ima barem dvadesetak letovališta na moru.

A pošto sami organizujete svoje letovanje, imamo još jedan predlog za vas, naročito ako putujete s decom ili prijateljima: potražite smeštaj na servisu Airbnb, preko kog možete napraviti aranžman u skladu s vašim budžetom. Primera radi, možete pronaći sobu s bračnim krevetom za manje od 10 evra po danu, što je 5 evra po osobi – a što je, složićete se, više nego povoljno.

(Izvor: BKTVNews)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply