Младожења из Прокупља дао за Албанку 1.500 евра, а она му побегла прве брачне ноћи

Младожења из Прокупља платио је 1.500 евра за жену из Албаније, међутим, уместо да заврши у срећном браку који је требало да буде склопљен, младожења је завршио на Суду.

mlada-na-konju
Основно тужилаштво у Прокупљу покренуло је истрагу у коју су укључени младожења из Прокупља и млада из Албаније збогсумње да је младожења преварен, јер је платио 1.500 евра за младу која је побегла не сачекавши ни прву брачну ноћ.

У овом случају сумња се да је у питању превара иза које стоји група која посредује у склапању бракова са Албанкама, а овај случај само је један у низу случајева где су младожење остале празних џепова и празних руку.

Сумња се да иза преваре стоји група која посредује у склапању бракова са Албанкама, и да је ово само једна у серији превара које су починили.
– Идентификоване су особе које се сумњиче за ово кривично дело и поступак водимо у сарадњи са тужилаштвом у Албанији – потврдио је за Курир портпарол Основног тужилаштва у Прокупљу Боро Зечевић.

Како сазнајемо, оштећени Прокупчанин је преко албанске агенције коју води једна жена успео да дође до младе.
– Преко телефона је дошао у контакт с њима. Уговорили су да плати 1.500 евра, а да ће му они довести жену за брак. После неколико дана млада се у пратњи женске особе која води ту агенцију појавила у Прокупљу. С њом је био мушкарац који је младожењи представљен као ујак – објашњава извор Курира.

Млада је са младожењом отишла у његову кућу, али се након неколико сати искрала.
– Нестала је током ноћи, чак нису имали ни прву брачну ноћ. Оштећени ју је узалудно тражио неколико дана, не знајући шта се десило. Тек онда је схватио да су га преварили и обратио се истражним органима. Осим новца који је дао агенцији за посредовање, оштећени је платио и трошкове пута за целу дружину, па је претрпео још већу штету – открива наш саговорник.

Да младожења из Прокупља није усамљен случај потврђује и недавно забележена слична ситуација из Куршумлије. У овом случају младожења је остао кратак за 1.000 евра.
У још горој позицији нашао се и Шумадинац, који је пре око годину дана за младу дао 4.500 евра. Међутим, млада никада није ни дошла до Шумадије. Побегла је пре границе са Србијом и од тада је нико више није видео.

Ипак, у последњих неколико година на десетине момака из планинских и сеоских средина успешно су склопили брак са женама из Албаније.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply